Reculul după fiesta din derby

0
96

Jucătorii Ştiinţei au redus ritmul la Giurgiu, iar erori în lanţ de poziţionare şi marcaj au precedat golul marcat cu mâna de Astra

Bălgrădean – Meci bun al portarului Ştiinţei. A avut câteva inetrvenţii providenţiale, inclusiv la faza care a precedat golul. A fost şi pe direcţia mingii de 2-0 trimisă de Florea în prelungiri, la cornerul executat de Budescu direct pe poartă sau la capul din 6 metri al aceluiaşi Budescu, blocând la rădăcina barei.

Achim – Aşteptăm cam mult acele centrări care ar trebui să finalizeze învăluirile. Nici pe apărare n-a mai dat randament. A fost depăşit de Florea în duel aerian la faza care a precedat golul şi a plecat de lângă atacantul advers pe colţul scurt, acolo unde erau mai mulţi coechipieri, în loc să strângă lângă Vătăjelu.

Popov –La faza golului a fost aerian, l-a pierdut pe Niculae la faza şutului blocat de Bălgrădean, apoi nici nu l-a urmărit pe aatacantul advers nici nu a strâns la ceilalţi adversari aflaţi în careu.

Kay – A avut o prestaţie destul bună, reuşind inclusiv câteva verticalizări eficiente. La faza golului trebuia să stea mai aproape de Niculae, nu să-l lase să centreze nestingherit.

Vătăjelu – Şi-a asumat golul primit, deşi el a reuşit să respingă, iar mingea a fost lovită cu mâna. Era în inferioritate pe colţul lung, unde se aflau doi atacanţi adverşi, iar cinci „alb-albaştri” se apărau pe colţul scurt. Putea aduce un punct pe final, dar portarul Astrei s-a opus la şutul direcţionat spre vinclu.

Ivan – N-a mai avut vivacitatea din partidele anterioare, dar putea fi decisiv dacă se acorda la penalty la faza în care a fost trântit în careu de Morais. A mai avut o şansă de gol, dar şutul său la colţul scurt a fost reţinut de Gavrilaş. Este cel mai periculos jucător al Craiovei şi reprezintă o pierdere enormă la meciul cu ASA.

Mateiu – A alergat mult între linii, dar de multe ori nu a avut soluţii pentru a lega jocul, tranziţia pozitivă făcându-se destul de lent. A încercat şi câteva şuturi, dar nu foarte periculoase. Pe final ajunsese atacant în unele faze, după ce Rocha şi Bawab au fost schimbaţi. Din păcate, nu are soluţii ofensive, aşa cum a fost la lansarea lui Kay, când rămăsese singur cu portarul Astrei.

Dumitraş – Se vede clar că este improvizaţie, nu este locul său acolo şi în multe faze nu are reacţia specifică unui mijlocaş central. Şi la faza golului a fost destul de pasiv, rămânând la marginea careului.

Bancu – Evoluţie destul de discretă. Solicitat mai mult în apărare, n-a găsit cele mai bune soluţii pe contraatac.

Nuno Rocha – Un alt meci slab al capverdianului, n-a contat în ofensivă, a pierdut multe dueluri. Preluare penibilă la pasa lui Bawab din prima repriză, care-l lăsase singur cu portarul advers. În sfârşit, a fost şi schimbat, se putea mai devreme.

Bawab – În prima repriză putea deschide scorul, dar şutul său a fost respins de Gavrilaş. Treptat, a ieşit din joc, în special după ce echipa a făcut pasul în spate.

Băluţă – Ieşit din formă. După ce a fost neglijat în meciul cu Dinamo, n-a arătat că vrea să-şi recâştige locul de titular. Putea specula un contraatac, dar a găsit cea mai proastă soluţie.

Madson – Se vede că nu are ritm de competiţie, reacţionează târziu, nu câştigă dueluri şi dezvoltă greu jocul, cu pase scurte. Tembo a trecut de el fără să-l bage în seamă la un contraatac. La originea fazei golului a fost centrarea lui Boldrin, pe care Madson nu l-a blocat.

Curelea – Introdus pe final, a sărit la două mingi lungi aruncate în faţă, dar fără realizări.