Condamnat la 3 ani și 4 luni de pușcărie pentru tentativă de omor asupra unui tânăr

0
118

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, arestat preventiv în luna mai pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, a fost condamnat, ieri, la 3 ani și 4 luni de pușcărie. Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au obligat și la plata sumei de 30.000 lei daune morale și materiale către victimă și l-au menținut după gratii. Autorul a fost trimis în judecată pentru că, băut, a băgat în spital un alt tânăr din localitate, după ce l-a pocnit cu un par în cap de mai multe ori.

Reamintim că poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi despre o altercaţie petrecută în noaptea de duminică spre luni (17/18 mai a.c.), în comuna Poiana Mare, în urma căreia un tânăr a ajuns la spital în stare gravă. Din cercetările efectuate, anchetatorii au stabilit că, în noaptea respectivă, puţin după ora 23.00, Adrian Ionel Deică, de 21 de ani din Poiana Mare, după ce consumase din plin băuturi alcoolice, a ieşit pe stradă, s-a întâlnit cu Adrian Marcu, de 22 de ani şi, în urma unui conflict spontan, l-a lovit de mai multe ori pe cel din urmă cu o bucată de lemn în cap. Victima a fost transportată la spital, unde a fost stabilizată, a primit îngrijiri medicale şi a rămas internată, medicii legişti stabilind că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie şi are nevoie, pentru vindecare, de 85 – 95 de zile de îngrijri medicale. În aceste condiţii Deică a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe 24 de ore în cursul zilei de 18 mai, iar pe 19 mai a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor, propunere admisă de judecători.

Pe 8 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Adrian ionel Deică a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor, iar ieri instanța a pronunțat sentința. Autorul și-a recunoscut fapta și a cerut să fie judecat în procedura simplificată, beneficiind de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, solicitare admisă de judecători, care l-au condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare cu executare. În plus, inculpatul a fost menținut după gratii și are de plătit 30.000 lei daune morale și materiale victimei, dar și cheltuielile de spitalizare, care se ridică la 9833,72 lei: „Condamnă pe inculpatul Deică Adrian Ionel la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Deică Adrian Ionel, perioada reţinerii şi arestării preventive de la 18.05.2015 la zi. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Deică Adrian Ionel. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Marcu Ionel Adrian şi obligă inculpatul Deică Adrian Ionel, la plata sumei de 30.000 lei. Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi obligă inculpatul Deică Adrian Ionel la plata sumei de 9833,72 lei reactualizată cu indicele de inflaţie de la data producerii prejudiciului până la data plăţii efective a debitului. Obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cheltuieli judiciare către stat. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.11.2015”, se arată în sentința Tribunalului Dolj. Hotărârea nu este definitivă, astfel că poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Craiova, atât de inculpat, cât și de procurori.