“U” Craiova vs Partizan Belgrad, în UEFA Youth League, pe “Ion Oblemenco”

0
462

Campioana României la juniori mari, Universitatea Craiova, debutează în UEFA Youth League, contra lui Partizan Belgrad, miercuri, de la ora 19.00. Prima manşă din primul tur preliminar se dispută pe „Ion Oblemenco”, dar nu va fi televizat, din pricina regulilor UEFA, care nu permit transmisia dacă în aceaşi timp se joacă meciuri din Champions League, iar la ora 19.45 sunt programate două partide din competiţia supremă la nivel continental intercluburi. Preţurile biletelor: 5 lei la peluza nord, 10 lei la tribuna a II-a, 20 de lei la tribuna I şi 30 de lei la VIP. Abonaţii şi cei care şi-au cumpărat bilet de la meciul primei echipe a Universităţii contra lui FC Botoşani pot intra gratis. Returul este programat pe 25 octombrie, la Belgrad. Dacă va trece de Partizan Belgrad, Universitatea Craiova ar urma să se dueleze în turul secund cu învingătoarea din partida Şeriff Tiraspol – Turan Turkistan.

„Este cel mai important moment la nivel de fotbal juvenil din Craiova. Prezenţa în Youth League este o încununare a unei munci începute în 2013. Scopul academiei este să creştem jucători care să joace pe Ion Oblemenco. Îmi doresc să fie cât mai mulţi spectatori, iar jucătorii să înceapă de aici şi să ajungă să joace cu 30.000 de fani” spune Lucian Pretorian, managerul academiei Universităţii Craiova.

Din echipa care a câştigat Liga de Tineret, foarte puţini jucători se regăsesc în lotul care va aborda dubla cu Partizan Belgrad, majoritatea campionilor din sezonul trecut fiind împrumutaţi la alte echipe din ligile a II-a şi a III-a. Practic, echipa care va evolua în UEFA Youth League este formaţia-satelit a Ştiinţei, din Liga a III-a, care are în componenţă jucători între 16 şi 18 ani, mai mici decât cei ai lui Partizan.

Formaţia este pregătită de Ştefan Florescu, care l-a înlocuit recent pe Corneliu Papură, cel care a fost avansat la prima echipă a Universităţii. David Sala este singurul jucător care se antrenează cu echipa mare a oltenilor şi care va evolua cu Partizan, marea absenţă fiind cea a lui Atanas Trică. Acesta nu are doi ani din ultimii trei la clubul din Bănie, fiind împrumutat în sezonul trecut la CSA Steaua.

„Este o mare provocare şi un punct de referinţă pentru aceşti jucători, este maximum pe care-l poţi atinge ca junior. Sârbii sunt consideraţi nişte războinici, dar şi eu le-am imprimat acest spirit jucătorilor, sper să facem faţă fizic jocului în primul rând, să văd că putem să ne luptăm, să nu ne dăm înapoi de la nimic. Partizan este una dintre marile echipe ale Serbiei şi un club de referinţă la nivel european. Cred că putem gestiona bine returul dacă plecăm cu un rezultat bun de acasă” spune Ştefan Florescu, antrenorul echipei din Bănie.

„Trebuie să ne punem emoţii în slujba jocului, sper să dăm cât mai multe goluri şi să facem suporterii fericiţi. Este o presiune mare, dar cred că o să facem o figură frumoasă.  Avem şanse şi trebuie să ne luptăm pentru a trece mai departe” a adăugat căpitanul echipei, Robert Lăpădătescu.

Echipa Universităţii Craiova care ar putea începe partida cu Partizan Belgrad: M. Goga (17 ani) – Gaşpăr (16 ani), Brăşfăleanu (18 ani), Lăpădătescu (17 ani), M. Ene (17 ani) – Sala (19 ani), Stana (16 ani), Tomşa (17 ani) – Bană (19 ani), D. Barbu (17 ani), Dr. Găină (16 ani).

Delegaţia lui Partizan Belgrad a ajuns marţi în Craiova, după o oprire la Donji Milanovac, o staţiune aflată la mai puţin de 100 de km de graniţa cu România, acolo unde şi multe echipe de la noi din ţară efectuează stagii de pregătire. Sârbii vor efectua antrenamentul oficial în seara aceasta, pe Stadionul de Atletism „Nicolae Mărăşescu”, din apropierea arenei „Ion Oblemenco”, la ora partidei de mâine seară.

„Este o onoare să-ţi reprezinţi clubul într-o competiţie europeană de elită. Le-am spus băieţilor la ce să se aştepte vis a vis de Universitatea Craiova, care va avea de partea ei atmosfera  şi terenul propriu” a declarat Nenad Stojakovic, antrenorul lui Partizan Belgrad.

Partizan Belgrad beneficiază de trei jucători care au făcut saltul la prima echipă şi au evoluat în acest sezon: fundaşul Aleksa Celic, atacantul Janko Jevremovic, cotat deja la 500.000 de euro, şi mijlocaşul defensiv Mateja Stjepanovic, cotat la 450.000 de euro. Prin comparaţie, cel mai bine cotat jucător din echipa Universităţii Craiova este David Sala, la numai 50.000 de euro.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Republica Moldova, cu Ion Orlic la centru şi Anatolie Basiul şi Ghenadi Lişiţă asistenţi, al patrulea oficial fiind Iulian Călin.

Universitatea Craiova şi Partizan Belgrad s-au duelat în iarna trecută la nivelul primelor echipe, într-un amical în Antalya, scorul fiind egal, 1-1.