KRUK România, la întâlnirea cu craiovenii

1
84

KRUK România a organizat, ieri, la Craiova, „Seminarul de sfaturi de viaţă şi financiare”. În cadrul acestei întâlniri, craiovenii au trecut pe lista dorinţelor, în primul rând, casa, apoi un concediu de odihnă împreună cu întreaga familie într-o staţiune exotică, organizarea unei nunţi sau a unui botez, o petrecere dată după achitarea datoriilor, dar în primul rând o viaţă fără datorii.

KRUK România este o companie de top pe piaţa de management al creanţelor. Aceasta este a doua întâlnire cu persoanele cu datorii din cadrul caravanei din această toamnă în marile oraşe ale ţării, după cea organizată la Iaşi, în urmă cu două săptămâni. Pe lângă oficialii KRUK România, la eveniment au participat Sofia Vicoveanca, solistă de muzică populară, şi Simona Gherasim, life coach, care au împărtăţit poveşti de viaţă, sfaturi şi au încurajat persoanele cu datorii să-şi aştearnă pe hârtie dorinţele şi să le urmeze pentru a deveni realitate.

“KRUK România face un pas înainte în educaţia financiară şi încearcă să le ofere oamenilor sfaturi pentru a scăpa de datorii. Şi ei au dorinţe, la fel ca noi toţi, şi trebuie să ştie că şi le pot îndeplini într-un termen bine stabilit, prin determinare şi dorinţa de a duce lucrurile la bun sfârşit. Un tată cu care m-am întâlnit ieri spunea că îşi doreşte să meargă din nou în concediu cu copiii şi soţia, altul îşi dorea să-şi vadă copiii la casa lor în momentul în care va termina de achitat datoriile. Sunt la rândul meu tată şi nu cred că există dorinţe mai arzătoare decât cele pe care vrei să le îndeplineşti pentru copiii tăi. Un plan bun este soluţia pe care orice persoană o poate adopta pentru a păşi pe drumul către o viaţă fără datorii. Semnarea unui angajament de plată în rate convenabile este primul pas spre îndeplinirea acestor dorinţe”, a precizat Claudiu Bud, directorul Diviziei de Vânzări şi Servicing a KRUK România.

Oltenia, locul al patrulea

Oltenia ocupă locul al patrulea în ierarhia regiunilor istorice ale României după valoarea creanţelor acceptate spre colectare de KRUK în primul semestru al acestui an, cu o valoare totală a creanţelor de 56 de milioane de lei. Numărul cazurilor transferate către KRUK în această perioadă (23.703) reprezintă 11% din totalul cazurilor. Oltenia este, de asemenea, regiunea cu cea mai mică valoare medie a creanţelor (2.283 lei). Cea mai mare creanţă a unei persoane fizice din regiune transmisă spre colectare către KRUK România este de 150.000 de lei, în timp ce cea mai mare creanţă a unei persoane juridice din aceeaşi regiune este de 310.000 de lei.

Debitorii bărbaţi au avut cea mai mare pondere

Sofia Vicoveanca

Vârsta medie a persoanelor din Oltenia cu datorii administrate de KRUK România este puţin mai mare decât cea la nivel naţional: 44 de ani, faţă de media naţională de 43 de ani. Conform datelor statistice aferente primului semestru al anului curent, aproximativ 33% din totalul persoanelor cu datorii din portofoliul KRUK România au vârste cuprinse între 31 şi 40 de ani, în timp ce 24% dintre acestea provin din segmentul 41-50 de ani. În perioada ianuarie-iunie 2013, debitorii bărbaţi au avut cea mai mare pondere în portofoliul KRUK România, dar şi cu valori mai mari decât cele ale femeilor. “M-am bucurat să văd că oltenii cu care ne-am întâlnit ieri au dorinţe, îşi fac planuri şi luptă pentru a scăpa de povara datoriilor. Cred că noi, românii, suntem oameni puternici şi nu ne lăsăm îngenuncheaţi de greutăţi. Mai ales atunci când avem cu cine să ne sfătuim şi când ni se oferă şi ajutor”, a declarat Sofia Vicoveanca, cunoscută solistă de muzică populară.

„Ziua Fără Datorii”

Fiecare dintre noi doreşte să îşi împlinească dorinţele într-o zi în care nu va mai avea datorii. De aceea, Grupul KRUK a lansat, în urmă cu doi ani în România, „Ziua Fără Datorii”, o sărbătoare care ne reaminteşte tuturor necesitatea de a fi la zi cu achitarea obligaţiilor de plată. 17 noiembrie, data la care se serbează această zi, reprezintă o ocazie pentru a face un rezumat al situaţiei financiare personale, pentru a ne reaminti cui datorăm bani şi cât şi a acţiona în sensul achitării datoriilor. KRUK este prezentă în România de 6 ani, iar în ultimii cinci, consilierii de teren ai companiei au efectuat peste 240.000 de vizite. În luna februarie 2013, compania KRUK International S.R.L. şi-a schimbat denumirea în KRUK România S.R.L. Compania a fost înfiinţată în anul 2007 de Grupul KRUK – liderul pieţei de management al creanţelor comerciale din Polonia. Compania este specializată în managementul integrat al creanţelor, având clienţi atât din sectorul financiar, cât şi companii de servicii.

1 COMENTARIU

Comments are closed.