Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 03.09.2020, al șaptelea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre CL 22- Reabilitare conductă aducţiune Izvarna – Craiova fir II, Tronson VI, primul dintre contractele care vizează Firul II Izvarna.
Am ajuns, după eforturi susținute, în punctul în care putem spune că încep lucrările la Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova. Primul din cele 6 contracte de lucrări în care a fost împărțită această investiție strategică, DJ-CL-22 Reabilitare conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II – Tronson VI, a fost adjudecat de Asocierea firmelor ELSACO ELECTRONIC S.R.L. (lider de asociere) și ECOAPA DESIGN S.R.L. pentru o valoare de 54.403.620,10 LEI (fără TVA).
Contractul include proiectarea şi execuţia următoarelor lucrări: reabilitarea conductei de aducţiune fir II, în lungime 4.132 metri (PN10); reabilitarea conductei de aducţiune fir II, în lungime de 4.426 metri (PN12); reabilitarea căminelor existente şi/sau construcţia oricărui cămin de vane de izolare, golire şi aerisire necesar; reabilitare subtraversare de râu (prin foraj orizontal sau microtunneling) şi subtraversări de drumuri naţionale; precum și amenajarea drumului de acces provizoriu.
Conform obligațiilor contractuale, cele două societăți trebuie să elaboreze Proiectul Tehnic în conformitate cu legislația națională, incluzând toate documentele (memorii, desene, calcule etc.) şi orice documentație necesară pentru obținerea autorizației de construire; documentația necesară obținerii autorizațiilor şi avizelor necesare execuției; precum și lucrările de construcție; furnizare şi montaj utilaje şi echipamente tehnologice; testare şi punere în funcțiune a acestora și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție. Perioada de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 24 de luni calendaristice, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 36 de luni.
Lucrările de reabilitare a conductei de aducțiune vor începe în partea sudică a comunei Ișalnița, apoi vor străbate Craiova, Șimnicu de Sus și din nou Craiova, către gospodaria de apă. În vecinătatea amplasamentelor de reabilitare, accesul se poate realiza din drumurile naționale DN 6, DN 65F, DN 6B și DN65C.
*
Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, vom asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate pentru Craiova, și alte 6 localități din Dolj, respectiv Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași; precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări, aflate în diferite stadii ale licitațiilor, cel de astăzi fiind primul adjudecat. “Coridorul” pe unde va trece Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova înseamnă o suprafață totală de peste 215 hectare, suprafață care a fost trecută în proprietatea publică a Județului Dolj.