Ziua Comunei Urzicuța sărbătorită sub semnul centenarului Marii Uniri

0
104

Ca în fiecare an, în prima zi a lui septembrie, localnicii din Urzicuța își sărbătoresc ziua. Petrecerea organizată de autoritățile locale pe stadionul „Florea Martinovici” de Ziua Comunei Urzicuța a fost prefațată de o festivitate desfășurată în Căminul Cultural din localitate, dedicată centenarului Marii Uniri. Ca de obicei, alături de localnici au fost consilieri județeni, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Oana Bică, administratorul județului, Cosmin Durle, care au dat asigurări că vor sprijini în continuare autoritățile locale în demersurile lor de dezvoltare a Urzicuței, mai ales că, în acest moment, sunt în derulare investiții de aproape 4 milioane de euro în comună.

Organizată sâmbătă, 1 septembrie a.c., de Primăria și Consiliul local, Ziua Comunei Urzicuța s-a desfășurat sub semnul centenarului Marii Uniri. Manifestările au început cu o festivitate desfășurată în Căminul Cultural din centrul localității, pe parcursul căreia au fost evocate momentele cheie din istorie, eforturile înaintașilor pentru realizarea acestui ideal – marea unire – iar primarul comunei Urzicuța, Florea Grigorescu, le-a mulțumit tuturor pentru implicare în organizarea acestui eveniment: „Ne aflăm astăzi, aici, într-un moment de sărbătoare, și vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, cetățenilor, dar și Consiliului Local, pentru sprijinul acordat”. La o sută de ani de la Marea Unire, comuna Urzicuța nu stă pe loc. În acest moment sunt în derulare trei mari investiții în localitate, în valoare de aproape 4 milioane de euro, mare parte fonduri europene. Este vorba despre un sistem de canalizare cu vacuum, care se va întinde pe 5 kilometri, în valoare de 2 milioane de euro, sumă din care 1 milion de euro reprezintă cofinanțare asigurată de la bugetul local, extinderea sistemului de alimentare cu apă pe toată raza localității, dar și un sistem performant de supraveghere video care va ajuta și la lupta împotriva infracționalității, după cum a mai explicat primarul Florea Grigorescu.

Atmosfera a fost întreținută de elevii Școlii „Barbu Ionescu” din localitate, care au urcat pe scenă și au arătat că se pricep atât la dansuri populare cât și la cele moderne, spectacolul lor fiind prefațat de câteva momente emoționante legate de Unire – ce a însemnat Marea Unire pentru ardelenii care nu-și putea vorbi limba la ei în țară, ce a însemnat pentru întreaga națiune și versuri mai puțin cunoscute, dar cu atât mai potrivite să arate ce s-a petrecut în urmă cu o sută de ani – aduse în fața invitaților de prezentatorul tradițional al manifestărilor din localitate, Petre Petrean.

Oana Bică, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Durle, administratorul public al județului Dolj, consilieri județeni, reprezentanți ai organizației PSD Dolj și primari din comunele învecinate au fost alături de localnici în această zi de sărbătoare. „Domnul Grigorescu este unul dintre primarii noștri de suflet. A realizat o mulțime de investiții în comună, investiții pe care le știți mai bine decât mine, și vreau să îl asigur și pe viitor de tot sprijinul Consiliului Județean Dolj”, a spus Oana Bică.

Petrecerea s-a mutat apoi pe stadionul „Florea Martinovici” din localitate, unde îndrăgiți interpreți de muzică populară, Ansamblul artistic al comunei Urzicuța și ale comunelor învecinate i-au scos pe localnici la joc și au întreținut voia bună. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii așteptat cu sufletul la gură de toată lumea, care a luminat cerul minute bune.