Turcia deschide un nou front în Siria

0
81

tanks-turkey-syria-465x390Tancuri ale ale armatei turce au pătruns sâmbătă în nordul Siriei din provincia turcă Kilis, iar poziţii ale grupării Stat Islamic din regiune au fost lovite cu obuze de mortiere, relatează Reuters şi AFP, citând agenţiile turce de ştiri Dogan şi Anadolu.

Tancurile turceşti au trecut frontiera în apropierea satului turc Cobanbey, care se află în dreptul satului sirian Al-Rai din cealaltă parte a frontierei. Informaţia a fost confirmată de comandantul trupelor de rebeli sirieni susţinuţi de Turcia, care a precizat că Al-Rai este punctul de plecare pentru o nouă operaţiune împotriva Stat Islamic.

Zona se află la circa 55 km sud-vest de Jarablus, obiectivul vizat săptămâna trecută de forţe rebele siriene susţinute de tancuri şi avioane turceşti care au declanşat operaţiunea militară “Scutul Eufratului”, prima incursiunea majoră în Siria a Turciei de la izbucnirea conflictului din această ţară, în urmă cu cinci ani.

Potrivit agenţiei Dogan, au trecut frontiera 20 de tancuri, cinci blindate transportoare de trupe, camioane şi alte vehicule blindate.