Deputatul Ionuţ Stroe : „Statul român a îndeplinit toate condiţiile necesare în vederea securizării graniţelor sale”

0
342

Situaţia imigranţilor arată nevoia unei schimbări de optică la nivelul Uniunii Europene în special cu privire la extinderea spaţiul Schengen. Valul de refugiaţi arată obligativitatea respectării acquis-ului Schengen de către statele membre ale acestui spaţiu în privinţa României.

 „În acest sens, reamintesc faptul că statul român a îndeplinit toate condiţiile necesare în vederea securizării graniţelor sale, iar aderarea României la Schengen ar aduce un mai bun control asupra graniţelor de Est ale Uniunii Europene. Mai mult, înfiinţarea în zonele de graniţă ale UE a centrelor de triere unde să se poată face distincţia între refugiaţi şi imigranţi economici ilegali este necesară. Astfel de locaţii ar asigura coerenţă, respectarea tuturor drepturilor ce revin refugiaţilor şi evitarea unor posibile intruziuni din partea unor extremişti sub masca imigrantului”, a precizat deputatul PNL de Dolj, Ionuţ Stroe, într-o declaraţie de presă.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a mai spus că România este pregătită să participe la o împărţire echitabilă a imigranţilor între statele membre ale  blocului comunitar. „Însă ne aşteptăm ca ţările care fac apel la o responsabilitate comună  în această situaţie să respecte, la rândul lor, acquis-ul Schengen pe care România l-a îndeplinit. Respectarea normelor, regulă  fundamentală a UE, trebuie aplică atât în privinţa refugiaţilor, cât  şi în raportarea statelor puternice ale UE faţă de ţările care îndeplinesc în totalitate regulile de aderarea la spaţiul  Schengen”, susţine deputatul doljean.