30 de şoferi lăsaţi fără permise într-o zi

0
71

Nu mai puţin de 30 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, în cursul zilei de luni, în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor de la Rutieră care a vizat, în principal, depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

Poliţiştii rutieri au acţionat, în cursul zilei de luni, pe principalele artere rutiere din Craiova, dar şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. Efectivele Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat împreună cu lucrători de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova şi ai tuturor Formaţiunilor de Poliţie Rutieră din judeţul Dolj. „În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate şi aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de peste 16.000 lei. Dintre acestea, 25 au vizat neacordarea de prioritate pietonilor, 2 depăşiri neregulamentare, 29 viteză neregulamentară, restul fiind alte abateri de la regimul circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 30 permise de conducere, dintre care 25 pentru neacordarea de prioritate pietonilor”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În plus, luni seară, în jurul orei 22.30, în comuna Daneţi, poliţişti din cadrul Secţiei Nr. 12 Poliţie Rurală Daneţi l-au depistat în trafic pe Cătălin Grozăvescu, de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism Ford având o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum a rezultat în urma testării cu etilotestul. Tânărul a fost condus la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal conform prevederilor legale, au mai declarat reprezentanţii IPJ Dolj.