Turnul Eiffel se redeschide în această dimineaţă după ce angajaţii au decis să înceteze greva

0
214

Turnul Eiffel se redeschise în această dimineaţă, după ce angajaţii de la obiectivul turistic au acceptat să înceteze greva declanşată miercuri după-amiază, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Discuţiile între sindicatul CGT şi conducerea companiei pe tema unui nou sistem de acces – care potrivit angajaţilor generează cozi “monstruoase” de vizitatori – au intrat într-un impas, astfel că obiectivul turistic a fost închis miercuri la ora locală 16.00 (ora României, 17.00).

Negocierile între angajaţi şi SETE, organizaţia care administrează obiectivul turistic, controlată în totalitate de oraşul Paris, au fost reluate joi.

“SETE este conştientă de dezamăgirea vizitatorilor din cauza închiderii monumentului şi a impactului său negativ asupra imaginii oraşului şi a ţării”, a afirmat compania într-o declaraţie.

Noul sistem de acces, care prevede transportarea vizitatorilor cu lifturi separate în funcţie de categoria de bilet, îngreunează activitatea angajaţilor care se confruntă cu turişti frustraţi de aşteptările cauzate de această nouă politică de acces, au declarat oficiali din cadrul sindicatului CGT.

Peste şase milioane de turişti vizitează anual Turnul Eiffel, cel mai popular obiectiv turistic din Paris. (Sursa: Mediafax)