Ministrul Ivaşcu, la 6 luni de mandat: 529 de proiecte pentru aniversarea Centenarului au fost aprobate, alte 232 sunt în analiză

0
180

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, a declarat vineri, la prezentarea bilanţului de activitate după şase luni de mandat, că până în prezent au fost aprobate, în total, 529 de proiecte cu o valoare însumată de 100 de milioane de lei pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri.

„În şedinţa de astăzi a Comitetului interministerial dedicat pregătirii Centenarului s-a supus aprobării un număr de 23 de proiecte. Unu: proiecte propuse de autorităţile locale, respectiv şapte proiecte a căror valoare totală este aproximativ 11 milioane de lei. Doi: proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale 16 proiecte a căror valoare totală este de peste 12 milioane de lei. Aşadar, în prezent, situaţia proiectelor pentru aniversarea Centenarului este următoarea: total proiecte 529, valoare totală 100 milioane reprezentând 100% din valoarea alocată, defalcate pe cele două categorii: proiecte propuse de autorităţile locale – 362 de proiecte a căror valoare totală este de 50 de milioane de lei şi 167 proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, a căror valoare totală este de 50 de milioane de lei”, a declarat vineri ministrul Culturii, George Ivaşcu, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, organizaţiile nonguvernamentale au depus la rândul lor alte 232 de proiecte pentru aniversarea Centenarului, proiecte care vor fi analizate în vederea aprobării până la sfârşitul lunii august.

„În ceea ce priveşte aniversarea Centenarului Marii Uniri, Guvernul României, autorităţile centrale şi locale realizează pe toate planurile o activitate complexă şi permanentă pentru ca aniversarea Centenarului să se facă aşa cum se cuvine, cu demnitate şi întru total respect faţă de România”, a completat Ivaşcu. (Sursa: Mediafax)