Doljeanul acuzat că a agresat un poliţist din Dăbuleni, menţinut sub control judiciar

0
209

Magistraţii Judecătoriei Craiova au menţinut, marţi, 1 august a.c., măsura controlului judiciar luată faţă de bărbatul de 48 de ani, din localitatea Dăbuleni, care a agresat un poliţist din localitate în octombrie anul trecut. Hotărârea a fost luată în procesul în care doljeanul este judecat pentru ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, următorul termen fiind stabilit pentru data de 14 septembrie a.c. Inculpatul a fost arestat preventiv de la sfârşitul lunii octombrie 2016 până pe 12 aprilie 2017.

politistReamintim că fapta s-a petrecut duminică, 30 octombrie 2016, în jurul orei 18.00, în oraşul Dăbuleni. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care au coordonat cercetările în cauză, în sarcina inculpatului, Vasile Zdurcea, de 48 de ani, s-a reţinut că, în timp ce-şi conducea autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, pe strada „Simion Bărnuţiu” din localitate, a fost oprit pentru control, de un echipaj format din doi agenţi de poliţie. Unul dintre poliţişti (Mihai Ovidiu Dugăeşescu) l-a testat pe Zdurcea cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost urcat în maşina Poliţiei şi dus la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

„În incinta Spitalului Oraşului Dăbuleni, inculpatul a refuzat prelevarea de mostre biologice şi a înjurat-o, a agresat-o fizic pe persoana vătămată, a lovit-o cu cotul în zona toracică şi cu pumnul în zona feţei, adresându-i, totodată, ameninţări cu acte de violenţă. Urmare a agresiunilor fizice exercitate asupra sa, persoanei vătămate i-au fost distruşi ochelarii de vedere şi a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal ataşat la dosarul cauzei. De asemenea, inculpatul a adus în stare de degradare uniforma purtată de persoana vătămată în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, ne-au comunicat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Doljeanul a fost reţinut pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv, măsura fiind prelungită ulterior de instanţe, astfel că inculpatul este şi acum în spatele gratiilor.

A stat după gratii până în aprilie

judecatoria craiovaPe 23 noiembrie 2016 s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Cauza a intrat în camera preliminară, a fost analizată de magistraţii Judecătoriei Craiova, care, pe 12 ianuarie a.c., au respins cererile şi excepţiile inculpatului şi au hotărât că poate începe procesul:

„Respinge ca neîntemeiate cererile şi excepţiile invocate de inculpatul Zdurcea Vasile. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 13931/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova privind pe inculpatul ZDURCEA VASILE, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauză privind pe inculpatul Zdurcea Vasile”. Inculpatul a contestat hotărârea instanţei de fond, însă pe 23 februarie a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestaţia. Aceeaşi instanţă, însă, i-a înlocuit, pe 12 aprilie a.c., măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

Marţi, 1 august a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au menţinut măsura controlului judiciar faţă de inculpat şi au stabilit următorul termen de judecată pe 14 septembrie a.c.: „Menţine, ca fiind temeinică şi legală, măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul ZDURCEA VASILE prin Încheierea şedinţei publice a Tribunalului Dolj – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori cu numărul 26 din data de 12 aprilie 2017 pronunţată în dosarul cu numărul 34053/215/2016/a3, când instanţa de control judiciar a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 01 august 2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.