Şcoală de vară internaţională la Departamentul de Fizică al Universității din Craiova

0
438

O grupă studenți de la Georgia Southern University (Statele Unite ale Americii) participă, în această perioadă, la Şcoala de vară internațională “Fizica în România: Știință și cultură”, organizată de Departamentul de Fizică din cadrul Universității din Craiova.

“Studenții parcurg în mod intensiv un curs de Fizică și efectuează lucrări de laborator în laboratoarele Departamentului de Fizică din cadrul Facultății de Științe. Școala este la a III-a ediție și este rodul colaborării dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Georgia Southern. Studenții lucrează pe același tip de echipamente ca și în laboratoarele lor. Orele sunt susținute în limba engleză de profesori de la cele două universități partenere”, se precizează într-un comunicat de presă al Universităţii craiovene.

Studenții vizitează companii din Oltenia pentru a înțelege utilitatea noțiunilor studiate. De asemenea, participă la o serie de activități prin intermediul cărora iau contact cu istoria, tradiția și cultura românească. Programul mai cuprinde vizite la castele precum Bran, Peleș și al Huniazilor, Cetatea Râșnov, la ruinele dacice de la Sarmisegetuza, la rezervația de zimbri de la Hațeg, la peșteri, parcurg Transalpina. Ei vor realiza farfurii de ceramică cu ajutorul unui meșter popular de la Horezu, vor vedea Trovanții și locul în care intră Dunărea la Cazane, vor ajunge la Palatul Parlamentului, Palatul de la Mogoșoaia, centrul vechi al Bucureștiului și în multe alte locuri din România.