Craiova a pierdut amicalul cu ruşii de la FC Ufa

0
347

Universitatea Craiova a fost învinsă la limită (1-2) de echipa rusă FC Ufa, în cel de-al patrulea meci de verificare din stagiul de pregătire austriac. 

csucÎncă din debutul meciului, alb-albaştrii au pus stăpânire pe joc, printr-o posesie foarte bună. Pe parcursul primei reprize partida s-a mai echilibrat, însă fără prea multe ocazii importante de ambele părţi. Una dintre cele mai mari şanse  de gol s-a consumat în minutul 25. Alex Mateiu a şutat de la distanţă, dar mingea s-a scurs puţin pe lângă poarta lui Belenov. Finalul primei reprize s-a dovedit a fi unul extrem de animat: o incursiune superbă a lui Alex Băluţă pe flancul stâng şi pasa acestuia în faţa porţii pentru Alexandru Mateiu, care a pus latul, au dus la deschiderea scorului. Replica jucătorilor ruşi a venit la trei minute după, când Safronidi a marcat printr-un şut în forţă de la marginea careului. Debutul părţii secunde s-a disputat sub semnul echilibrului, ambele formaţii având deseori şansa de a trece în avantaj pe tabela de marcaj. În minutul 58 al partidei, ruşii au izbutit să înscrie prin execuţia lui Sukhov din interiorul careului, ca urmare a unei centrări de pe partea stângă. Scorul a rămas neschimbat până la final, astfel că ruşii înving la limită, scor 2-1. Primul „11” al Craiovei trimis în teren de tehnicianul Devis Mangia a fost format din: Mitrovic – Dimitrov, Barthe, Kelic, Briceag – Mateiu, Screciu – Băluţă, Gustavo, Bancu – Ivan. Fapt mai puţin obişnuit pentru o partidă de verificare: au fost realizate doar două schimbări – Enache în locul lui Mateiu şi Bîrzan în locul lui Băluţă. Această strategie este însă justificată de faptul că în dimineaţa partidei cu Ufa, Craiova a mai avut programat un amical pe care l-a câştigat, scor 5-0, în faţa lui SC Schwarz, o echipă din liga a treia austriacă, antrenorul Devis Mangia folosind o echipă a rezervelor.

Devis Mangia: „Știm că nu suntem la potenţialul maxim”

devis mangiaAntrenorul Universităţii Craiova este convins că echipa sa va fi în formă maximă înainte de începerea sezonului competiţional. „ Echipa a încercat să pună în practică ceea ce am lucrat la antrenamente. Este normal să nu fim încă la sută la sută, deoarece încă lucrăm mult, iar jucători sunt puţin obosiţi. Concluzia este că trebuie să muncim în continuare. Știm ce ne lipseşte şi trebuie să remediem aceste lipsuri. Știm că nu suntem la potenţialul maxim şi tocmai din această cauză trebuie să muncim în continuare, iar în acest moment asta e tot ce contează. Un aspect pozitiv este acela că jucatorii încercă foarte mult, muncesc foarte mult, însă este clar că trebuie să mai lucrăm, să devenim mai buni şi să jucăm mai mult ca o echipă.”