Băut la volan, circula cu 104 km/h pe Calea Bucureşti

0
380

Un craiovean de 37 de ani este cercetat penal după ce, ieri-dimineaţă, a fost prins băut la volanul unui bolid pe care îl conducea cu 104 km/h pe Calea Bucureşti din Craiova, în zona Hanul Doctorului, deşi limita maximă admisă în zonă era de 50 km/h.

rutieraConform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, ieri-dimineaţă, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova aflaţi în executarea unei acţiuni pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive, l-au depistat, pe Calea Bucureşti din municipiu, în zona Hanul Doctorului, pe Cătălin I., de 37 de ani, din Craiova, care conducea, către Metro, un autoturism BMW X5 înmatriculat în Bulgaria cu viteza de 104 km/h, deşi pe acel sector drum viteza maximă admisă era stabilită la 50 km/h.

Mai mult decât atât, poliţiştii au observat şi faptul că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri l-au condus pe craiovean la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 „Pe numele craioveanului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, totodată fiindu-i reţinut şi permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule”, ne-a declarat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.