Pavel Badea, candidatul PNL : „Cei care vor schimbarea… să nu îşi irosească votul”

0
69

Candidatul PNL la Primăria muncipiului Craiova, Pavel Badea a ieşit ieri într-o conferinţă de presă alături de candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, prof.univ.dr Nicolae Giugea şi deputatul Ionuţ Stroe. Liberalii doljeni au tras un semnal de alarmă vizavi de datoria pe care o are Craiova pentru că nu s-au respectat termele în proiectele cu finanţare europeană.

conferintapnlPavel Badea a amintit craiovenilor de problemele penale ale edilului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi îi roagă pe craioveni să se gândească de două înainte de a pune ştampila pe buletinul de vot. ”La începutul săptămânii, Olguţa Vasilescu a fost convocată la DNA şi s-a extins urmărirea penală cu încă un cap de acuzare, pentru luarea de mită. Trebuie să fim conştienţi că nu este benefic pentru imaginea oraşului, pentru noi toţi cei care locuim aici, să avem un primar care are o asemenea anatemă care planează asupra lui. Avem deja experienţa perioadei trecute, când un alt primar a făcut închisoare pentru luare de mită. Ar fi grav să avem încă unul luat pentru luare de mită şi spălare de bani. În lupta cu actualul primar şi PSD, eu, Pavel Badea, candidatul din partea PNL, am cele mai mari şanse. În ultimele săptămâni am mers în toate cartierele Craiovei. Mare parte dintre cei cu care m-am întâlnit au o adversitate pronunţată contra actualului primar şi a PSD-ului. Cei care îşi doresc cu adevărat o schimbare la nivelul administraţiei din Craiova, trebuie să nu-şi irosească votul. Trebuie să voteze Pavel Badea şi Partidul Naţional Liberal, altfel, orice vot al celor care sunt împotriva PSD şi vor vota pe altcineva, va fi irosit, pentru că, indirect, o vor ajuta pe Olguţa Vasilescu şi PSD-ul”, explică Pavel Badea.

Craiova datoare cu 17 milioane de euro

Prof.univ.dr Nicolae Giugea, preşedintele PNL Dolj, candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean” a vorbit jurnaliştilor despre datoria pe care o are Craiova de plătit  în momentul de faţă, 17 milioane de euro, din cauza nerespectării termenelor pentru finalizarea proiectelor pe bani europeni. „Şi v-aş da câteva exemple: linia de tramvai – 1 milion de euro de achitat; parcarea subterană – 2 milioane de euro, bani europeni care nu au fost contruiţi la timp; Water Park-ul care a fost „inaugurat“ pe 1 iunie, căci aşa ne-a spus Olguţa Vasilescu, cum că, de 1 iunie, copiii îşi vor sărbători ziua acolo – 4 milioane de euro bani de restituit; proiectul de reabilitare rutieră, străzile Caracal, Râului, Bariera Vâlcii. Bariera Vâlcii a durat 3 ani, mare realizare! A costat pe 2 milioane de euro! Teatrul de vară,  cu care doamna primar se laudă: «am realizat cel mai frumos teatru de vară din România». Aş vrea să îmi aduceţi şi mie un craiovean care a văzut finalizat Teatrul de vară, care costă peste un milion şi jumătate de euro pe care îi plătesc craiovenii. De-aia «ţinem aproape de oameni», ca să le iei banii din buzunar, ca să plăteşti datoriile primăriei. Nimeni nu vorbeşte de tramvaie, de faptul că a acordat subvenţii de 50% şi gratuiţăţi la transportul în comun… Într-adevăr, subvenţia de 50% se acordă acum, dacă împingi tramvaiul, iar la gratuitate, la două plimbări cu tramvaiul, ai una gratuită cu basculanta când trage tramvaiul. Mare realizare!”, spune Nicolae Giugea, preşedintele PNL Dolj, candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

”Suntem extrem de bine organizaţi la nivelul tuturor comunelor şi oraşelor”

Purtătorul de cuvânt al PNL susţine că partidul nu va tolera absolut nimic din vechile practici ale trecutului şi invită alegătorii să dea un vot corect şi viabil pentru ca schimbarea în bine să se producă numaidecât. ”Suntem extrem de bine organizaţi la nivelul tuturor comunelor şi oraşelor şi transmitem un mesaj clar că tot ce vom vedea în legătură cu comporamentul PSD-ului sau al celorlalte partied, referitor la aducerea alegătorilor, la influenţarea lor în ultima zi, la intimidarea lor, la încercarea anumitor preşedinţi sau reprezentanţi de secţii de votare de a influenţa procesul electoral, la numărătoarea voturilor, le vom comunica urgent tuturor organelor şi instituţiilor abilitate!”, dă asigurări deputatul Ionuţ Stroe.

Nu este reglementată nici predarea listelor de susţinători

În contextul în care Legea nr. 115/2015 şi Circularele BEC nr. 535 şi 536 nu reglementează cui predau birourile electorale de circumscripţie buletinele de vot nule, atât cele contestate, cât şi cele necontestate, judecătoriile refuză să primească de la birourile electorale de circumscripţie buletinele de vot nule. ”De asemenea, nu este reglementată nici predarea listelor de susţinători, nici a documentelor de candidatură depuse la birourile electorale de circumscripţie de către competitorii electorali, cu excepţia unui exemplar al documentelor competitorilor electorali cărora li s-au atribuit mandate, acesta fiind predat secretarului unităţii administrativ-teritoriale. În ambele cazuri mai sus menţionate, birourile electorale de circumscripţie sunt puse practic în imposibilitatea de a-şi încheia activitatea. Situaţia a fost prezentată oficial Biroului Electoral Central, fără a se primi niciun răspuns deocamdată”, a precizat Ionuţ Stroe.