Şoferul care a vrut să mituiască un ofiţer de la Rutieră cu 400 de euro, menţinut după gratii

0
94

Tânărul de 23 de ani, din comuna Bratovoeşti, reţinut săptămâna trecută, după ce a fost prins în flagrant încercând să mituiască un ofiţer al Serviciului Rutier Dolj cu 400 de euro pentru a scăpa de dosar penal, va petrece 30 de zile după gratii. Tribunalul Dolj i-a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, tânărul a contestat hotărârea, iar Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia ca nefondată. Hotărârea instanţei de apel este definitivă.

Reamintim că reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj anunţau, marţea trecută, faptul că un ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Dolj sesizase conducerea că, în aceeaşi zi, în timp ce se afla în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe D.N. 55, în localitatea Teasc, a oprit pentru control un autoturism BMW condus de Marian Oancea, de 23 ani, din comuna Bratovoeşti, Dolj. La verificarea documentelor, poliţistul a constatat că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Permisul îi fusese suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, pentru cumul de puncte, iar suspendarea i-ar fi expirat o zi mai târziu. Oancea a fost dus la sediul IPJ Dolj, unde se află şi Serviciul Rutier Dolj, pentru întocmirea actelor de constatare a infracţiunii, însă tânărul, în repetate rânduri, i-a propus ofiţerului de poliţie să-i dea suma de 400 euro pentru a nu i se întocmi dosar penal.

Conducerea IPJ Dolj a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care au preluat cercetările, iar marţi, la ora 18.30, a fost realizat flagrantul, Marian Oancea fiind prins cu banii în biroul poliţistului. Tânărul a fost reţinut pe 24 de ore, iar o zi mai târziu, miercuri, 27 mai a.c., a fost prezentat Tribunalului Dolj, care i-a emis mandat de arestare pe 30 de zile, respingându-i cererile de arest la domiciliu sau luarea măsurii controlului judiciar. Marian Oancea a contestat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova, instanţă care însă i-a respins contestaţia ca nefondată. Hotărârea fiind definitivă, tânărul rămâne în spatele gratiilor cel puţin până la expirarea celor 30 de zile.