Diplome și premii pentru toți cei 25 de participanți la Concursul de Interpretare „Pe aripile poeziei”

0
695

Au ales să citească, să învețe câteva dintre cele mai frumoase versuri ale unor autori cunoscuți, să își învingă emoțiile și să le recite în fața juriului și a unei săli arhipline. Iar strădania și talentul le-au fost răsplătite din plin! Este vorba despre participanții la cea de-a 41-a ediție a Concursului de Interpretare „Pe aripile poeziei”, organizat, ieri, de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, veniți de la școli atât din Craiova, cât și din comunele doljene Castranova, Bulzești, Celaru și Melinești. Deoarece concursul a fost prilejuit de Ziua Internațională a Copilului, la final nu numai câștigătorii, ci toți cei 25 de concurenți au primit diplome și premii constând în rechizite și dulciuri.

Elena Farago, Tudor Arghezi, George Topârceanu, Nina Cassian, Marin Sorescu și Lidia Batali au fost câțiva dintre autorii preferați, și în acest an, de participanții la Concursul de Interpretare „Pe aripile poeziei” – eveniment cu tradiție și așteptat cu nerăbdare, an de an, de copii. „O parte au venit și la edițiile anterioare. În plus, o parte din părinți au fost cândva concurenți, având în vedere că această competiție se desfășoară de peste patru decenii”, a precizat Rodica Păvălan, şef Serviciu Relaţii cu Publicul în cadrul Bibliotecii „Aman”.

Concursul s-a adresat copiilor din clasele pregătitoare, primare și gimnaziale, din şcolile municipiului Craiova, dar şi din judeţul Dolj. Condiții au fost ca ei să își aleagă spre a recita poezii din lirica românească sau universală, respectând semnificaţia zilei de 1 Iunie, juriul apreciind calităţile interpretative. Cei mai mulți dintre participanți, 20 la număr, au concurat la secțiunea dedicată copiilor până în clasa a IV-a, iar alți cinci, la cea pentru clasele a V-a – a VIII-a.

La fiecare dintre ele au fost acordate Marele Premiu „Pe aripile poeziei”, premiile I, al II-lea, al III-lea și mențiuni. În plus, unul dintre participanți – Vlăduț-Valentin Marinoiu, elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială Castranova – s-a ales cu o Diplomă de fan Radio România „Oltenia” Craiova și cu o tabletă. Diplome, cadouri, felicitări și urarea „La mulți ani” au revenit însă, la finalul concursului, tuturor participanților! Alături de Rodica Păvălan, din juriu au făcut parte Ioana Lădaru – redactor șef-adjunct la Radio România „Oltenia”, Adriana Teodorescu – manager al Teatrului pentru Copii și Tineret „Colibri”, și subsemnata.

***

Premiile ediției a 41-a:

Clasele pregătitoare – a IV-a:

Marele Premiu „Pe aripile poeziei”: Ispas Natalia (clasa I, Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe”)

Premiul I: Iacob Karina (clasa pregătitoare, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”) și Zăbavă Adina (clasa a IV-a, Colegiul Național „Frații Buzești”)

Premiul al II-lea: Florescu Alexandra-Maria (clasa I, Școala Gimnazială „Sf. Gheorghe) și Roșioru Ana-Maria (clasa a IV-a, Liceul Tehnologic „Al. Macedonski” Melinești)

Premiul al III-lea: Dina Diana și Papalitsas Fey (clasa a III-a, Colegiul Național „Frații Buzești), Piciu Beatrice (clasa pregătitoare, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”)

Clasele a V-a – a VIII-a

Marele Premiu „Pe aripile poeziei”: Iliuță Gabriela (clasa a V-a, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”)