La Calafat : Caravana Educației

0
454

Tineretul Social Democrat a lansat ieri, în municipiul  Calafat, Caravana Educatiei, un proiect național  care se va desfășura sub forma unei caravane prin care dorim să mergem la “firul ierbii”, la cei care au cea mai mare nevoie de noi: copii din mediu rural si urban mic aflați în pragul primului examen serios: evaluarea națională.

Prin implementarea acestui proiect, tinerii social democrați nu doresc să se substituie sistemului de învățământ românesc, ci să ofere un ajutor suplimentar tuturor acelora care apreciaza că au nevoie pentru promovarea evaluării naționale. 22 de elevi, din Calafat, Desa și Ciupercenii Noi vor beneficia de acest proiect.

”Mă bucur foarte mult că acest proiect a fost inaugurat în județul nostru, în Calafat, și îmi doresc să beneficieze de el cât mai mulți elevi în cele două luni de zile cât au la dispoziție. Caravana Educatiei va urmări implementarea unui program gratuit de “meditații” care să cuprindă un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică. Le mulțumesc mult colegilor de la TSD că au ales ca prim județ Doljul pentru lansarea acestui proiect. Le multumesc tuturor colegilor mei pentru implicarea și ajutorul acordat. La mulți ani, tuturor tinerilor!”, a declarat deputatul Alexandra Presură, președinte TSD Dolj.

Succesul acestui demers va fi meritul total al elevului, părinților, profesorilor și întregului sistemul de învățământ pe care l-au urmat în cei 8 ani. Inițiativa TSD dorește să se alăture eforturilor deja existente și inițiativelor similare de la nivel guvernamental și asociativ ONG.

”Este un proiect pe care ne dorim să îl preluăm și în anii viitori, să fim alături de elevii care nu au posibilități să aprofundeze materia pentru evaluarea națională. Avem o preocupare permanentă pentru educația copiilor, inclusiv la nivel instituțional, Consiliul Județean Dolj investind anual în instituțiile școlare subordonate și premiind performanța. Le mulțumim colegilor de la tineret și domnilor președinți de organizații locale care au venit în sprijinul acestei inițiative! La mulți ani tinerilor, de ziua lor!” – a declarat Cosmin Durle, administratorul public al județului Dolj.

În a doua parte a zilei, a avut loc o întâlnire a tinerilor social democrați din Dolj, la care a participat și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, secretar PSD Dolj: ”Am petrecut Ziua Tineretului în rândul tinerilor din organizația TSD Dolj. Am fost prezent la întâlnirea acestora de la Breasta, unde am avut ocazia de a le vorbi despre importanța implicării lor în comunitate, prin idei, proiecte și inițiative. În plus, i-am sfătuit să dea dovadă de spirit de echipă în cadrul organizației din care fac parte și să nu renunțe la determinarea de a schimba lucrurile în bine. De altfel, unul dintre proiectele importante inițiate de Tinerii Social-Democrați din România a debutat astăzi, în județul Dolj. Este vorba de Caravana Educației, o campanie națională care se adresează elevilor din rural și orașele mici, ce nu au posibilitatea de a se pregăti suplimentar pentru evaluarea națională. Caravana a ajuns astăzi în Calafat și a oferit, prin profesorii implicați în proiect, o lecție gratuită pentru 25 de elevi de clasa a VIII-a din Calafat, Desa și Ciupercenii Noi.”.