Slujbă mare la Mânăstirea Maglavit

0
286

Câteva mii de credincioși iau parte, la această oră, la slujba care se săvârșește în curtea mânăstirii Maglavit, în cinstea sărbătorii Izvorul Tămăduirii.

Încă de dimineață, preoții au mers mai întâi la fântâna lui Petrache Lupu, locul minunat în care se spune că i s-a arătat ciobanului gângav – era anul 1935 – chiar divinitatea, sub chipul unui moș cu barbă albă ca de mătase. S-a sfințit apa izvorului, apoi au fost binecuvântaţi oamenii, care s-au adunat într-un număr foarte mare pentru a participa la Sfânta Liturghie. Ca în fiecare an, altarul este amenajat în aer liber, printre copacii înalți și drepți ca niște lumânări din curtea mânăstirii, pe care măicuțele s-au îngrijit să-l împodobească frumos cu flori de liliac și lalele.

În coșuri, femeile au adus ouă roșii pe care le vor împărți pentru sufletele morților imediat ce slujba se va termina. Biserica nouă are ușile larg deschise, oamenii trecându-i pragul pentru a se închina la icoanele mari, aurite. „Este o vreme deosebit de frumoasă, sunt oameni mulți, cum nu au mai fost niciodată până acum”, a spus primarul Dinu Ion, acesta invitându-i la eveniment și pe oficialii județului și parlamentari de Dolj.

La Maglavit sunt prezenți președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, vicepreședintele Cosmin Vasile, viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan, deputații PSD, Florinel Stancu și Alina Tănăsescu.