Trump şi Putin, discuţie telefonică mai mult de o oră!

0
94

callPreşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au avut ieri “o foarte bună discuţie” telefonică privind Siria, în cursul căreia au abordat chestiunea zonelor de securitate, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Discuţia telefonică a durat mai mult de o oră.

De cealaltă parte, Kremlinul a informat că preşedinţii Vladimir Putin şi Donald Trump au reafirmat marţi dorinţa de “coordonare a acţiunilor” Statelor Unite şi Rusiei în lupta împotriva terorismului, lansând un apel la “intensificarea dialogului” dintre cele două ţări, notează Agerpres.
Accentul a fost pus asupra perspectivelor de coordonare a acţiunilor Statelor Unite şi Rusiei în lupta împotriva terorismului“, a menţionat Kremlinul într-un comunicat la finalul discuţiei telefonice dintre cei doi şefi de stat, precizând că s-a convenit “intensificarea dialogului dintre miniştrii de externe ai celor două ţări” pentru a găsi o rezolvare a conflictului din Siria.

Casa Albă precizează că Donald Trump i-a transmis lui Vladimir Putin că Statele Unite vor trimite un  reprezentant la negocierile pentru încetarea focului în Siria, ce vor avea loc la Astana, în Kazakhstan, pe 3-4 mai.

Cei doi lideri politici au convenit că “suferinţele din Siria durează deja de prea mult timp” şi că toate părţile trebuie să facă tot posibilul pentru a pune capăt violenţelor, a subliniat executivul american.

Discuţia s-a referit în special la “zonele de securitate sau la detensionarea situaţiei pentru a se ajunge la o pace durabilă”, a mai precizat comunicatul Casei Albe.

Cu acest prilej, cei doi şefi de stat au căzut de acord asupra principiului unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20, organizat la începutul lunii iulie, la Hamburg, în Germania.

Aceasta a fost cea de-a treia discuţie telefonică între cei doi preşedinţi de la instalarea lui Donald Trump la Casa Albă şi prima după apariţia unor tensiuni între Moscova şi Washington pe fondul atacului american în Siria.