Vehicule comerciale electrificate

0
287

Ford a dezvăluit ieri la Amsterdam, în cadrul evenimentului “Go Further”, noi vehicule electrificate, servicii de conectare și parteneriate strategice. Acestea vor ajuta compania să ofere un nivel de productivitate crescut pentru clienții de vehicule comerciale din Europa.

În prezentarea de astăzi a soluțiilor dedicate vehiculelor comerciale – soluții care vor începe să sprijine în unele cazuri business-urile europene încă din acest an – Ford a anunțat:

  • O versiune complet electrică a furgonetei Ford Transit, a cărei lansare în versiunea de serie este anticipată pentru 2021*.
  • Lansarea noului Tourneo Custom Plug-In Hybrid, un transportor de persoane care oferă opt locuri și va fi disponibil pe piața europeană spre finalul anului 2019.
  • O nouă inițiativă care își propune să atingă un procent de 100% timp de utilizare și funcționare pentru vehiculele comerciale cu ajutorul unui program de mentenanță care ține cont de gradul de folosire a mașinilor și este bazat pe date oferite în timp real.
  • Avanpremiera aplicației FordPass Pro, concepută pentru nevoile specifice ale companiilor mici și ale șoferilor care dețin mașinile, cu scopul de a maximiza productivitatea acestora. Aplicația va fi lansată pe piață în cursul acestui an.
  • Versiunea extinsă a programului Qualified Vehicle Modifier (QVM) pentru conversii ale vehiculelor utilitare, care acum integrează 100 de parteneri acreditați la nivel european și plănuiește dublarea numărului acestora până în 2020.

“Clienții vehiculelor comerciale au nevoie de soluții mai inteligente și mai integrate, construite în jurul unui mediu de business interconectat”, spune Hans Schep, manager general Vehicule Comerciale în cadrul Ford Europa. “Ford propune vehicule solide și flexibile care oferă acum o gamă largă de sisteme de propulsie eficiente și electrificate, în timp ce modemul integrat schimbă regulile din industrie și le permite soluțiilor inteligente dedicate vehiculelor comerciale să îi ajute pe clienți să-și gestioneze flotele astfel încât business-urile să se poată dezvolta”.

Ford a fost din nou brandul de vehicule comerciale numărul 1 în Europa în 2018, al patrulea an consecutiv când compania reușește această performanță la nivelul vânzărilor anuale pe cele 20 de piețe europene. Ford a comercializat 380.900 de mașini din gama utilitară în aceste 20 de piețe, în creștere cu 8% față de anul 2017.

Vehicule comerciale electrificate

O familie inovatoare de vehicule comerciale electrificate va pune la dispoziție o gamă complexă de soluții la nivelul sistemelor de propulsie cu scopul de a acoperi toată seria de situații în care pot fi utilizate mașinile utilitare.

Anticipată de un prototip funcțional prezentat la evenimentul „Go Further”, versiunea complet electrică a lui Transit va intra în producție în 2021, contribuind la orașe mai curate și mai liniștite și la reducerea costurilor de funcționare pentru utilizatorii vehiculelor comerciale.

Conceput pentru a acoperi nevoia operatorilor urbani de a utiliza un vehicul utilitar practic și versatil care are capacitatea de a rula cu emisii zero, Transit electric va fi disponibil în mai multe versiuni de caroserie și va oferi o sarcină utilă competitivă și conectivitate integrată, ridicându-se la nivelul capacităților și durabilității caracteristice gamei Transit. Sistemul electric de propulsie este conceput pentru oferi o autonomie practică zilnică pentru business-urile care-și desfășoară activitatea în orașe și pentru a putea beneficia de mentenanță în orice condiții meteorologice pe întreg ciclul de viață al vehiculului.

Printr-un proiect realizat în colaborare cu StreetScooter, Ford oferă încă de acum o soluție complet electrică dedicată serviciilor de livrare la domiciliu. StreetScooter WORK XL, construit pe baza lui Transit și asamblat la fabrica Ford din Köln, Germania, oferă un sistem electric de propulsie și este utilizat în prezent de Deutsche Post DHL în Germania. În cursul acestui an, vehiculele WORK XL vor începe să fie integrate în programe-pilot în cadrul unor companii din Germania, Olanda și Belgia.

Pentru operatorii care lucrează pe trasee ce necesită intrarea și ieșirea din zonele urbane dedicate vehiculelor cu emisii scăzute, furgoneta Ford Transit Custom Plug-In Hybrid are capacitatea de a oferi emisii zero fără eventualele probleme legate de autonomie. Ford este primul producător de volum care oferă tehnologia plug-in hybrid în segmentul furgonetelor de o tonă, noul model urmând să fie disponibil pe piață până la finalul anului 2019.

Puntea față a lui Transit Custom Plug-In Hybrid este antrenată exclusiv de un motor electric/generator alimentat de un pachet de baterii Litiu-Ion cu capacitatea de 13.6 kWh, iar multipremiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost joacă rol de prelungitor de autonomie (range extender). Avansatul sistem de propulsie hibrid vizează o autonomie cu emisii zero de 50 de kilometri și o autonomie totală de 500 de kilometri cu ajutorul prelungitorului de autonomie.

Pentru a înțelege mai bine beneficiile pentru mediu și clienți, vehiculul se află în acest moment în teste în Londra (Marea Britanie), o serie de teste-experiment urmând să aibă loc în curând și în orașele Valencia (Spania) și Köln (Germania).

Ford a anunțat în cadrul evenimentului “Go Further” că acestui vehicul i se va alătura noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid. Transportorul de persoane oferă opt locuri și o caracteristică unică în segment de așezare a celor două rânduri posterioare de scaune față în față în format conferință pentru un acces facil și pentru a creștere nivelul de interacțiune dintre pasageri. Opțiunea de a așeza cele două rânduri de scaune spre înainte face ca vehiculul să se potrivească perfect serviciilor de shuttle business.

Pentru companiile care operează în condiții urbane sau în apropierea orașelor, acolo unde traficul aglomerat implică opriri și reporniri dese, tehnologia mild hybrid la 48 de volți oferă capacitatea de a crește productivitatea printr-o investiție modestă într-un vehicul electrificat. Sistemele de propulsie Ford EcoBlue Hybrid – primele din segment – sunt disponibile pe Transit, Transit Custom și Tourneo Custom de la mjlocul anului 2019, oferind costuri de utilizare reduse pentru operatori.

Tehnologia EcoBlue Hybrid permite, conform unei analize bazate pe metoda de calcul WLTP, o îmbunătățire a consumului cu circa 3% față de modelul echivalent diesel 2.0 EcoBlue. Beneficii suplimentare care cresc acest procent până la 8% pot fi accesate dacă mașina este utilizată în condiții de trafic aglomerat în orașe, cum ar fi operațiunile de livrare colete care au loc în mediul urban.

“Strategia nuanțată pe care o are Ford în zona sistemelor de propulsie este concepută să ajute clienții de vehicule comerciale să găsească soluția electrificată perfectă pentru a acoperi nevoile companiilor pe care le reprezintă”, spune Helmut Reder, director al liniei de vehicule comerciale în cadrul Ford Europa.