Alianţe strategice pentru viitor

0
292

Un element crucial în poziția de lider pe care Ford o are în zona vehiculelor comerciale este reprezentat de avantajul valorii parteneriatelor și alianțelor strategice – fundamentând zone-cheie care variază de la conversiile de vehicule la dezvoltarea de produse, inclusiv joint-venture-ul de lungă durată cu Ford Otosan în Turcia, acolo unde sunt produse cele mai multe dintre produsele familiei Transit.

Programul Qualified Vehicle Modifier (QVM) a fost extins și ajunge acum la 100 de companii acreditate la nivel european care asigură conversiile QVM, Ford propunându-și să dubleze acest număr până în anul 2020. Fiecare partener QVM are acces unic la date constructive ale vehiculului, Ford colaborând îndeaproape cu partenerii săi pentru a livra produse mai flexibile, așa cum este șasiul de înălțime redusă Transit Skeletal, lansat în 2018.

Populara inițiativă Ford “one-stop shop”, care le oferă clienților confortul configurării unui vehicul de conversie direct la showroom, este și el extins. Până la finalul anului 2020, 40 de conversii realizate de pertenerii QVM vor fi disponibile direct în Centrele Transit, acestea variind de la basculante la furgonete refrigerate.

Rețeaua europeană Transit Centre joacă un rol vital în asistența clienților în fiecare fază a deținerii unui vehicul, de la identificarea alegerii optime a vehiculului și a sistemului de propulsie până la optimizarea timpului în care mașina este funcțională.

Cele 950 de Centre Transit – în creștere de la 750 în 2014 – oferă un pachet de asistență bazat pe promisiunea Transit24, care înglobează servicii precum prioritizarea reparațiilor urgente, servisare pe loc, ore suplimentare de activitate și livrare prioritară de subansamble și piese. Noi inițiative includ disponibilitatea unor mașini de asistență și reparație care pot acționa pe teren și un instrument de management al timpului în care mașina este indisponibilă. Ambele se concentrează pe creșterea productivității clientului.

În ianuarie, Ford Motor Company și Volkswagen AG au anunțat primele înțelegeri formale ale unei alianțe complexe. Prin această alianță, Ford va dezvolta și va produce pickup-uri de dimensiuni medii pentru ambele companii, primele produse fiind așteptate pe piață în anul 2022. De asemenea, Ford intenționează să conceapă și să asambleze furgonete mari pentru clienții europeni, iar Volkswagen plănuiește dezvoltarea și construcția unei utilitare de oraș.