Craiova de play-off, pe stil catenaccio

0
150

Echipa care entuziasma prin jocul ofensiv în sezonul regulat are numai o singură ocazie de gol pe meci în play-off, însă nici nu a primit vreun gol

Mitrovic – Au fost 3 şuturi ale oaspeţilor şi pe toate le-a gestionat bine. Are 4 meciuri la rând în care nu a primit gol şi a încasat un singur gol în ultimele 7 meciuri. E protejat şi de apărare, fiindcă adversarii pur şi simplu nu au avut vreo ocazie enormă în aceste 7 meciuri.

Popa – Evoluţie bună, sigură, ca şi restul colegilor din defensivă. Păcat de luftul de la cornerul executat pe 16 metri de Mitriţă, a dovedit că este destul de rudimentar cu acea ocazie.

Kelic – A demonstrat şi în acest meci că merită să fie titular în detrimentul lui Gardoş. Chiar dacă a încasat un galben devreme, a avut o evoluţie foarte bună în continuare. Pericolul oaspeţilor în prima repriză a venit în momente în care asistentul Urzică nu a ridicat fanionul la trei poziţii de ofsaid clare ale clujenilor.

Tiago – Joc bun, sigur, a câştigat aproape toate duelurile cu Omrani, parcurge o perioadă bună.

Martic – Mult mai defensiv ca anul trecut, nu a trecut de 3 ori în jumătatea adversă şi a venit cu o singură centrare. E adevărat, nici nu a avut colegi în careul advers pe care să-i servească.

Zlatinski – Este cel mai slab jucător al Craiovei din 2018 şi totuşi este meci de meci integralist. A făcut din nou meci foarte modest, a pierdut multe mingi, a fost defazat, asta în condiţiile în care a jucat foarte aproape de linia defensivă, Practic cei 4 jucători de la mijloc au fost subordonaţi de adversari, au pierdut multe dueluri, au fost împinşi spre propria jumătate, unde s-au comasat, ori de teamă, ori au respectat tactica lui Mangia, încă nici măcar contraatacuri nu au declanşat. Zlatinski a tras un şut în repriza secundă de la distanţă, fără probleme pentru Vâtcă.

Andre Santos – Dacă în primul meci a impresionat, acum a fost modest, nu a reuşit nimic şi a dat şi impresia că nu poate rezista un meci întreg.

Bancu – Poate cel mai slab meci al său de anul acesta. Parcă a urcat mai mult ca fundaş în sistemul 4-2-3-1 de la naţională decât ca mijocaş în acest 3-4-3 de la Craiova, care, de fapt, în meciul cu CFR a fost un 5-4-1. A avut o minge pe cap în careul advers, pe finalul primei reprize, dar a lovit-o defectuos.

Gustavo – Extrem de slab, a pierdut absolut toate mingile, toate duelurile. A avut o acţiune în primul sfert de oră, dar a fost deposedat. Din păcate, nici de pe bancă nu vine presiune, Burlacu e şi accidentat, dar şi ieşit din formă, Bărbuţ parcă nu vrea cu adevărat să spargă tripleta ofensivă obişnuită, iar pe Glavina l-am văzut prea puţin.

Mitriţă – Singurul jucător de la care se poate spera ceva în atac şi numai în acest meci. A avut şi singura ocazie, la şutul din minutul 75, însă a prins şi o bucată de gazon desprinsă şi Vâtcă a avut o misiune mai uşoară. Păcat că a întârziat execuţia la faza din startul reprizei secunde, fiind deposedat de Boli.

Băluţă – Slab, foarte slab, nu a reuşit nimic. A alergat mult, a făcut presing până în ultimul minut chiar, dar nu a contat deloc în atac, pur şi simplu este alt jucător faţă de anul trecut, pare mai slab decât era atunci când a venit la Universitatea.

Glavina – Nu a arătat nimic, măcar a debutat cu această ocazie. O altă dovadă că Mangia a pregătit meciul la egal sau cu primul şi al doilea gând la apărare a fost banca de rezerve, pe care au luat loc: patru fundaşi, un mijlocaş defensiv şi un atacant, în timp ce Petrescu, un antrenor defensiv, de altfel, a avut rezerve patru jucători de atac.

Mateiu – Ţinând cont că a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei până când a fost trecut pe bancă, este inexplicabil statutul său actual. Totuşi, faţă de meciul cu Astra, când a intrat foarte bine, acum a fost şi el în nota echipei, slab, parcă nemulţumit că a fost scos din primul 11.

Gardoş – Nu ar fi debutat dacă nu se accidenta Kelic, fiindcă Screciu era cel care trebuia să intre. Dacă analizăm la sânge, cele două intervenţii ale sale, fără să fie în situaţii importante, au fost cam nesigure. Poate că venirea lui a fost utilă fiindcă a pus presiune pe titulari şi apărarea a fost impenetrabilă practic în ultimele 7 meciuri, primind un singur gol şi acela de la 25 de metri, imparabil. Este un jucător care mai are contract 2 luni cu Craiova, Mangia nu are interes să-l introducă în locul unui titular care evoluează bine şi va continua cu el şi din vară.