Va fi cercetat pentru ucidere din culpă / Şoferul fugar care şi-a făcut maşina bucăţi rămâne după gratii

0
115

Magistraţii Tribunalului Dolj au respins, ieri, ca nefondat, recursul declarat împotriva arestării preventive de Adrian Marius Chisăliţă, doljeanul care şi-a făcut maşina bucăţi cu flexul pentru a şterge urmele accidentului pe care l-a provocat pe 23 martie în comuna Malu Mare. Bărbatul rămâne în arestul IPJ Dolj, iar încadrarea juridicăr a faptei sale a fost schimbată, întrucât una dintre victime, copilul de 12 ani, a decedat în spital. Astfel, acum este cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare.

Ieri după-amiază, judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins, ca nefondat, recursul formulat de Adrian Marius Chisăliţă împotriva deciziei de sâmbătă a Judecătoriei Craiova prin care a fost arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare. Asta s-a reţinut în sarcina sa vineri, când a fost prins şi reţinut de poliţişti, însă acum lucrurile s-au schimbat. Chisăliţă, care, pe 23 martie a.c., a accidentat doi copii, unul de 12 şi celălalt de 14 ani, în comuna Malu Mare, şi a fugit, va fi cercetat pentru ucidere din culpă. Din nefericire, copilul de 12 ani, Marius Florescu, care fusese rănit grav în accident a decedat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. “Ca urmare a decesului minorului de 12 ani, victimă a accidentului de la Malu Mare, încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina conducătorului auto se va schimba din vătămare corporală din culpă, în ucidere din culpă”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Reamintim că, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj, împreună cu poliţiştii de la Postul de Poliţie Malu Mare, în urma cercetărilor efectuate, au reuşit să-l identifice pe şoferul fugar care a provocat accidentul în care au fost răniţi doi minori, petrecut sâmbătă, 23 martie a.c.. Este vorba despre Adrian Marius Chisăliţă, de 27 de ani, din comuna Teasc, care a fost reţinut vineri după-amiază.

„Poliţiştii au stabilit faptul că acesta, la data de 23 martie a.c., în jurul orei 19.15, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 55 în localitatea Malu Mare nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers şi a accidentat doi minori care se deplasau pe partea dreaptă a drumului, în aceeaşi direcţie de mers, unul pe bicicletă, iar celălalt pe jos. Imediat după evenimentul rutier cel în cauză a părăsit locul faptei, îndreptându-se către domiciliul său din localitatea Teasc unde a încercat să ascundă autovehiculul. Din cercetările poliţiştilor a rezultat şi faptul că acesta a încercat să îşi ascundă fapta comisă şi avariile autovehiculului (avarii în partea din dreapta faţă) dezmembrând întregul vehicul”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. După accident, Adrian Chisăliţă a condus până acasă, şi-a ascuns maşina în garaj şi, ca să şteargă urmele impactului, a tăiat toată caroseria cu ajutorul unui flex, astfel că, în momentul când poliţiştii au stabilit că el este într-adevăr autorul faptei, i-au găsit în curte doar scheletul autoturismului, un Volkswagen Golf.