“Sânge pentru Ucraina”, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, prin prezenţa militarilor Brigăzii Multinaţionale

0
312

Astăzi, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova,  peste 20 de militari ai Brigăzii Multinaţionale, printre care şi un portughez, au donat sânge, în campania desfăşurată, la sediul instituţiei, în perioada  28 februarie – 15 martie, existând şi posibilitatea de prelungire a acesteia. Totul se desfăşoară în cadrul Campaniei Umanitare “Sânge pentru Ucraina”.

Brigada Multinaţională a fost, astăzi, prezentă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova (CRTSC), militarii acesteia donând sânge . Conform regulamentelor militare, datele au fost oferite de plt.adjt. Cristian Nistor: “Sunt, astăzi, peste 20 de militari prezenţi, inclusiv un coleg din Portugalia. Suntem solidari cu populaţia ucraineană şi, până la finalizarea campaniei, care va fi pe 15 martie, vom fi zilnic aici, conform unei programări bine stabilită “.

Adriana Turculeanu: “Campania noastră a sensibilizat oamenii”

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova este promotorul acestui proces, împreună cu unităţile similare din celelalte judeţe ale ţării. Dozele de sânge prelevate astăzi nu sunt numai pentru Ucraina, prioritare fiind cazurile medicale din Craiova, cu atât mai mult cu cât nu sunt stocuri în acest sens, dar , cel puţin astăzi, s-a observat o afluenţă şi a populaţiei civile. “Acţiunea este una specială, ţinând cont de contextul politic actual. Din 28 februarie şi până pe 15 martie, cel puţin, derulăm această campanie. Pe lângă donatorii noştri tradiţionali – militari, jandarmi, poliţişti, etc, am văzut, astăzi, şi foarte multe persoane civile care donează sânge. Avem nevoie de stocare de doze, deoarece, în fiecare zi, cele recoltate se duc la cei bolnavi, care au nevoie. Mă bucură faptul că această campanie a sensibilizat oamenii. Am vorbit şi cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului Dolj, care ne-au asigurat de tot sprijinul, urmând să discute cu toţi cei din instituţiile deconcentrate aflate în subordine ” , a precizat Adriana Turculeanu, director al CRTSC.