Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : “Nu am avansat în ce privește Regulamentul privind Facilitatea de conectare a Europei”

0
471
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu susţine că de la ultimul trilog care a avut loc la mijlocul lunii ianuarie nu a primit niciun răspuns de la Consiliu, referitor la propunerile făcute de Parlamentul European. În schimb, au apărut tot felul de intervenții venite pe alte căi, pentru a convinge PE să accepte propunerile Consiliului. “Nu am mai întâlnit această situație până acum. Cele trei state baltice consideră că o propunere făcută de  Consiliu peste ceea ce a propus Comisia și în afara acordului pe care îl avem deja din 2019, le este dedicată. Însă acest lucru nu este scris nicăieri. Este surprinzătoare această poziție oficială a celor trei state baltice, cu atât mai mult cu cât condiționează  acceptarea propunerii privind mărirea plafonului privind resursele proprii ale UE, măsură necesară pentru ca Uniunea să se împrumute de pe piețele financiare, în cadrul Facilității de redresare și reziliență”, susţine eurodeputatul român.
         Marinescu  a mai remarcat şi faptul că președinția portugheză nu se grăbește să vină cu o contrapropunere la propunerea făcute de către PE, susținând probabil în continuare propunerea originală a Consiliului. “Vom aștepta, deși este deja sfârșitul lunii februarie iar Comisia trebuie să poată începe licitațiile pentru programele din lucru din acest exercițiu financiar. PE susține în continuare propunerile pe care le-a făcut, propuneri normale din punct de vedere al regulilor statului de drept”