La Bucureşti / Corina Creţu va lansa proiectul “Regiuni mai puţin dezvoltate”

0
237

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va efectua timp de două zile, astăzi şi mâine, o vizită oficială la Bucureşti pentru o serie de întâlniri cu preşedintele României Klaus Iohannis şi cu viceprimministrul Vasile Dîncu.

Comisarul Creţu va participa la deschiderea conferinţei “Evaluarea impactului Programului Operaţional Regional 2007-2013” şi va lansa proiectul “Regiuni mai puţin dezvoltate”, o iniţiativă prin care Comisia Europeană va furniza analiză, expertiză şi consiliere autorităţilor române pentru a identifica blocajele cu care se confruntă regiunile cu un PIB mai mic de 50% din media UE.

“Sunt în România pentru a discuta cu autorităţile naţionale finalizarea perioadei de programare 2007-2013 şi pentru a sprijini demararea cât mai rapidă a noii perioade 2014-2020. Îmi face o deosebită plăcere să lansez în România, în premieră europeană, proiectul pilot “Regiuni mai puţin dezvoltate”, care se adresează pentru început regiunilor Nord-Est şi Nord-Vest. Prin acest proiect, CE şi autorităţile române îşi propun maximizarea impactului investiţiilor europene în aceste regiuni, în funcţie de priorităţile şi necesităţile acestor regiuni şi în beneficiul direct al cetăţenilor români”, a declarat comisarul european pentru politică regională.

Întâlnirea cu viceprim-ministrul Vasile Dîncu va fi urmată de o conferinţă comună de presă. De asemenea, comisarul Corina Creţu va vizita proiectul “Laboratorul de cercetări de endocrinologie moleculară, celulară şi structurală ENDOCED”, al Institutului Naţional de Endocrinologie “C. I. Parhon”, proiect finanţat cu 6,9 milioane de euro prin Fondul european de dezvoltare regională.