Europarlamentarii au salutat planurile pentru stabilitate şi modernizare adoptate de noul guvern din Republica Moldova

0
97

Grupul S&D din Parlamentul European, prin vocea preşedintelui său, Gianni Pittella, şi a vicepreşedintelui pentru politică externă, eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, a salutat planurile pentru stabilitate şi modernizare adoptate de noul guvern din Republica Moldova.  

După un impas politic îndelungat, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat la sfârşitul săptămânii trecute, o declaraţie ambiţioasă privind stabilitatea şi modernizarea, precum şi un pachet de punere în aplicare a legilor, în conformitate cu angajamentele Acordului de Asociere aprofundat şi cuprinzător şi instituirea Zonei de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

Europarlamentarul Victor Boştinaru şi-a exprimat mulţumirea faţă de adoptarea finală a legilor cu privire la procurorul general, precum şi de adoptarea, în primă lectură, a legilor privind pachetul de integritate şi sistemul financiar-bancar. „În acest context, salut decizia procurorului general de a-şi prezenta demisia în scopul de a facilita punerea în aplicare a reformelor şi începerea unui proces de selecţie transparent. Acesta este primul pas necesar pentru implementarea măsurilor convenite cu UE şi FMI. Însă, în acest punct, dialogul constructiv între toţi actorii politici majori rămâne o condiţie esenţială. Totodată, salut contribuţia Partidului Democrat din Moldova la acest proces, singura formaţiune politică din Moldova asociată Socialiştilor Europeni.”, a subliniat eurodeputatului Victor Boştinaru.

Preşedintele Grupului S&D, Gianni Pittella: „Suntem încurajaţi de aceste declaraţii care promovează stabilitatea politică şi eforturile concrete de reformă pentru Republica Moldova. Este exact ceea ce are nevoie Moldova în acest moment critic, împreună cu un proces coerent şi durabil de reformă pentru a stimula dezvoltarea socio-economică în beneficiul tuturor cetăţenilor moldoveni.”