Proiectul de buget pentru anul 2023 a fost votat în plenul ședinței Consiliului Județean Dolj

0
463
Ieri, consilierii județeni convocați în ședință ordinară, au votat proiectul de buget pentru acest an. Dintr-un buget estimat la aproape 770 de milioane de lei,  peste 55 % din această sumă este alocată exclusiv investițiilor care vor avea un impact serios în ceea ce înseamnă  dezvoltarea județului. Cea mai mare parte a sumei destinate dezvoltării, adică 63,5%, este asigurată din surse financiare nerambursabile.
         Veniturile estimate sunt de peste  741 milioane  lei, iar cheltuielile în jur de 766 milioane lei. În 2023, prioritatea administrației județene pe partea de dezvoltare., unde venituri sunt de peste 402 milioane de leu lei. Totodată, în bugetul pe 2023, mai sunt 102 milioane de  lei din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, în jur de 136 milioane de lei, cote defalcate din impozitul pe venit, iar 274 milioane vor fi pentru proiectele finanţate din fonduri nerambursabile.
  Conform proiectului de buget, votat ieri, în jur de 39 milioane de lei ar veni prin Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru finanţarea unor proiecte https://www.cjdolj.ro/dm_dolj/site.nsf/atasament/E61C4809B3AC1CDF422589440053DB13/$FILE/30.pdf?Open,
       “Încheiem 20 de proiecte majore, a căror valoare se ridică la aproape 320 milioane de euro, finanțate doar din fonduri nerambursabile, europene sau guvernamentale. Începem proiecte noi pentru care am accesat sau suntem în curs de a accesa fonduri europene. În continuare, ne concentrăm toate eforturile pentru a nu rata nicio axă de finanțare, pentru a nu pierde niciun euro ce ar putea contribui la dezvoltarea regiunii”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, în cadrul conferinței de presă ce a prilejuit ședința ordinară a Consiliului Județean Dolj.
P.S Amănunte despre cum se împarte bugetul județului vă vom furniza în numărul de joi, 09.02.2024, în ziarul PRINT și în formatul electronic.