Ştiinţa a prins victima ideală, în Copou

0
726

Ce pot spera suporterii Craiovei după victoria de la Iaşi: 1. Că echipa s-a descătuşat cu acest succes net şi că acum va lega victoriile, nu remizele. 2. Că Mihai Rotaru nu se (ne) va păcăli cu rezultatul şi va instala un antrenor “cu experienţă, personalitate şi trofee câştigate”, aşa cum a declarat. 3. Că jucătorii nu se vor amăgi un această victorie, în faţa unui adversar inexistent şi vor avea o ambiţie şi mai mare şi o evoluţie superioară în derby-ul cu Dinamo şi în Cupă cu Botoşaniul, care pot fi meciuri capitale pentru acest sezon. 4. Că vor fi transferaţi minim 3 jucători, adică maximum promis de Mihai Rotaru pentru acest mercato, iar aceştia să fie certitudini, nu promisiuni sau expiraţi, cum sunt majoritatea celor aduşi în acest sezon.

Adversar ideal pentru ieşirea din criză

În Copou, misiunea Ştiinţei a fost facilă, în condiţiile în care a întâlnit un sparring-partner, dar şi determinarea jucătorilor a fost la nivelul aşteptat. În special în prima repriză, când au fost ocazii cu nemiluita. Alb-albaştrii au avut în faţă un sac de box şi au profitat de acest lucru. Moldovenii abia dacă au trecut centrul, în timp ce alb-albaştrii ratau cu seninătate. Practic deznodământul a fost evident din start, chiar dacă am avut de aşteptat aproape o jumătate de oră pentru prima reuşită. Bancu a făcut tranşee înspre careul advers, după atâtea şerpuiri, din ele rezultând multe ocazii, inclusiv o bară, dar şi assist-ul pentru Ivan, la deschiderea scorului. Pe arena unde reuşea o dublă, acum un an, în Cupă, Nistor a făcut 2-0, deşi şutul său a fost mai mult o pasă spre portar, dar Brânză din poarta gazdelor a fost mai degrabă şvaiţer. Bară a avut şi Vătăjelu, iar alte şanse au irosit Ivan, Câmpanu, Cicâldău, Bălaşa sau Bancu. Practic, orice  jucător spera să aibă o şansă contra unui asemenea adversar, iar Papură probabil regretă că n-a întâlnit Iaşiul mai devreme. Ultima clasată a apărut la această confruntare fără strategul acestui sezon, Daniel Pancu, demis recent, fără o jumătate de echipă, aflată în carantină, ca de altfel şi Andrei Cristea, care n-a putut nici să joace, nici să debuteze oficial ca antrenor. Mai mult, portarul Brănescu, accidentat, şi-a părăsit prematur colegii, înainte de a pica primul gol.

În repriza a doua lucrurile s-au domolit, mai ales după ce a marcat şi Câmpanu, primul său gol pentru Universitatea. Ultima jumătate de oră a fost mai degrabă plictistitoare, fiindcă gazdele nu puteau mai mult, iar Craiova n-a vrut mai mult. Intrat pentru ultimul sfert de oră, Bărbuţ a tratat superficial unele situaţii, deşi se anunţa ultimul său joc pentru Craiova. Doar o remarcă: păcat că, la această diferenţă, nu s-au efectuat toate schimbările, mai ales că echipa a confirmat că are probleme fizice în partea secundă, contra adversarilor redutabili.

Poli Iaşi – Universitatea Craiova 0-3

Au marcat: Ivan ’27, Nistor ’35, Câmpanu ’57.

Poli Iaşi: Brănescu (24 Brânză)- Cană (46 Vega), Baxevanos, R. Popa, Buşu – Mihalache, Passaglia (67 Gaitan) – Vanzo (46 Flores), Onea, Popadiuc – Zajmovic (74 Zaharia). Antrenor: Adrian Kereszy.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vătăjelu 7, Bălaşa 6 (80 Papp), M. Constantin 6, Bancu 8 – Nistor 7, Mateiu 6, Cicâldău 7 – Câmpanu 7(75 Bărbuţ) 4, A. Ivan 7 (69 Mamut) 5, Baiaram 6 (75 V. Constantin) 6. Antrenor: Dragoş Bon.

Arbitru: Lucian Rusandu 6.