Fotbal cu ochii închişi. Craiova şi Viitorul, impotente

0
431

Viitorul – Universitatea Craiova 0-0

Viitorul: Cojocaru 8 – Mladen 6, Ţâru 7, Kuipers 5 (46 Boboc) 6, De Nooijer 7 – Achim 6 (70 Casap) 5, T. Băluţă 6, P. Iacob 7 – Vână 6, Ianis Hagi 6, Houri 6 (82 Rivaldinho). Antrenor: Gică Hagi. Rezerve: Tordai – Calcan, Ghiţă, Artean.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Donkor 8, Kelic 7, Tiago Ferreira 7 – Dimitrov 6 (70 Martic) 6, Mateiu 6, Cicâldău 7, Bancu 7 – Meza Colli 3, Koljic 4 (80 Andrei Cristea), Mihăilă 3 (66 Nuno Rocha) 5. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Briceag, Fedele, Bărbuţ.

Arbitru: Marcel Bârsan 7 (Bucureşti). Asistenţi: Radu Ghinguleac (Bucureşti) şi Mircea Grigoriu (Bucureşti)

 

La meciurile Viitorul – Craiova, gândul oricui era la spectacol, cele două oferind partide memorabile până acum, dar de această dată, cu 5 etape rămase din sezonul regulat, miza a sabotat latura estetică, echipele fiind copleşite de potul pus în joc. Craiova avea şansa de a se apropia de primele clasate, care se împiedicaseră la debutul oficial în 2019, în timp ce Viitorul simţea în ceafă răsuflarea pleiadei de formaţii care trag la play-off.

Încă din formulele de joc s-a observat precauţia celor doi tehnicieni. După ce a jucat tot sezonul 4-2-3-1 şi a exersat în Antalya un 4-4-2, Mangia a revenit surprinzător la acel 3-4-3 din stagiunea precedentă, dar tripleta mignonă Băluţă-Mitriţă-Gustavo era dispersată între timp pe 3 continente. Astfel, în formula de start au apărut Meza Colli, care nu a oferit până acum mostre că ar juca fotbal, iar puştiul Mihăilă nu dă impresia că poate marca prea curând primul gol în Liga I. Nici Hagi n-a riscat, etalând o formulă fără vreun atacant veritabil, Drăguş fiind suspendat, iar Rivaldinho a luat loc pe bancă.

În prima repriză, s-a jucat numai pe faulturi şi cartonaşe galbene, întrerupte numai de faza din minutul 30, când Craiovei i s-a oferit şansa golului. Bârsan a fost uşor impresionat de căderea lui Koljic şi a acordat penalty, dar bosniacul a refuzat cadoul, trăgând la fel de prost ca în meciul cu FCSB, când irosise o altă lovitură de pedeapsă. A fost al cincilea penalty ratat în acest campionat de olteni, pentru care astfel de situaţii nu prea reprezintă un avantaj. Gazdele au fost neaşteptat de timide în prima oră de joc, ca la un meci în deplasare, impresie confirmată şi de atmosferă, dominată la Ovidiu de la galeria Ştiinţei.

Repriza a doua a mai salvat ceva din faima „pomului lăudat”. După pauză, Craiova a avut mai mult iniţiativa, nu neapărat voluntar, ci obligată parcă de adversar, Viitorul pândind contraatacul. Un sfert de oră au forţat gazdele, între minutele 65-80. Primul şut pe poartă al băieţilor lui Hagi a venit în minutul 65, de la fundaşul stânga de Noiijer, blocat de Pigliacelli. Peste zece minute, Ianis şi Vână s-au poticnit la finalizare, iar în minutul 80 Hagi junior a fost blocat in extremis de portarul italian. Şi atât. Prea puţin pentru lăudata echipă a „Regelui”. Totuşi, şi Craiova a părut mulţumită cu punctul, iar Mangia a mutat de parcă n-ar fi vrut să câştige. Andrei Cristea a fost umilit, fiind ţinut pe bancă 80 de minute, în timp ce Meza Colli, un personaj rătăcit prin fotbal, a fost integralist, iar Mihăilă, cel care s-a remarcat numai cu un luft caraghios în partea secundă, nu poate fi numit nici în glumă înlocuitorul lui Mitriţă. S-a terminat 0-0, scor just al unui meci dintre două echipe care aveau mare nevoie de victorie, dar care s-au temut prea mult să nu piardă.