ISU Dolj caută voluntari, în cadrul campaniei „Salvator din pasiune”

0
338

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj a anunțat lansarea campaniei de voluntariat „Salvator din pasiune”. Campania de recrutare a noilor candidați se va derula pe o perioadă nelimitată, iar depunerea dosarelor de înscriere se face la sediul ISU Dolj, de unde pot fi obținute și informații suplimentare .

Campania de voluntariat „Salvator din pasiune”, organizată la nivelul întregii țări, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea acestora. Activitate de voluntariat este o activitate fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, fiind reglementată de prevederile Legii 195 din 20 aprilie 2001. Campania de recrutare a noilor candidați se va derula pe o perioadă nelimitată, cei interesați putând obține informații și depune dosarele de înscriere la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, zilnic între orele 08.00-16.00 , după cum a pecizat lt.col Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

Voluntar poate fi persoana care îndeplineşte următoarele condiţii la înscrierea pentru această activitate: vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor. În cadrul activităţii de recrutare şi înscriere candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente: cerere de înscriere; certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani); copie după actul de identitate; aviz psihologic; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”; acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la numărul de telefon 0251.510.126, interior 27102, persoană de contact plutonier adjutant Stanca Viorel,  sau  accesând site-ul  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj. www.isudolj.ro şi site-ul  Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă  www.igsu.ro.