Handbalistele Craiovei vor din nou o Polivalentă fierbinte

0
134

Astăzi, de la ora 18, SCM Craiova înfruntă Brest, în ultimul meci de acasă din grupele Cupei EHF

Echipa feminină de handbal a Craiovei dispută astăzi, de la ora 18, ultimul şi probabil cel mai important meci din grupele Cupei EHF, contra echipei franceze Brest Bretagne. Pentru a spera la calificarea în sferturi, fetele noastre sunt obligate să câştige astăzi, atât pentru a egala Brest în clasament, dar şi pentru a o obliga să-şi joace şansele în ultima etapă, contra lui Kuban. Starul Craiovei, Cristina Zamfir Florianu, speră că va fi din nou o atmosferă fierbinte în Sala Polivalentă: „Ne aşteaptă un meci foarte greu cu Brest, care are în componenţă jucătoare de talie mondială. Ne dorim să facem un meci foarte bun, iar la final să nu avem nimic să ne reproşăm. Ar fi foarte important pentru noi să câştigăm, pentru că am avea şanse mari să ne calificăm în sferturi. Rog din tot sufletul iubitorii handbalului să vină să ne susţină, pentru că avem mare nevoie de ei. Ştiu că şi adversarele se aşteaptă să fie un joc dificil, cu o atmosferă incendiară în tribune.”

Antrenorul Bogdan Burcea este încrezător în şansele de calificare: „Vreau să subliniez încă o dată că ne-am autodepăşit. Am făcut meciuri foarte bune acasă, dar am jucat foarte bine şi în deplasare şi la Brest şi la Kuban, pierzând la limită, în ultimele minute. Sper la un succes cu Brest, care ne-ar apropia de calificarea în sferturi. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul lui Brest şi să câştigăm la un gol.”

Liderul grupei s-a impus în tur cu 26-24 şi vine în Bănie să-şi asigure calificarea. Pineau şi compania au ajuns în Bănie de joi seara şi ieri s-au antrenat în Polivalentă. Antrenorul lui Brest, Laurent Bezeau, se teme de atmosfera pe care o creează craiovenii: „La meciul tur, noi veneam după 6 înfrângeri în Champions League, ştiam că echipa din România este periculoasă, dar fetele s-au implicat şi au câştigat. Îmi pare rău că au făcut-o la numai 3 goluri diferenţă. Returul va fi diferit. Vom juca într-o atmosferă care ne va fi total potrivnică, fetele de la Craiova sunt împinse de la spate de 4.000 de spectatori, care le obligă să fie agresive în ambele faze. Va fi ceva special pentru noi, fiindcă suntem obişnuiţi să jucăm în mediul nostru liniştit, la Brest, unde publicul foarte calm, niciodată n-am auzit să fluiere sau să insulte o jucătoare”.

Brest este pe locul 2 în campionatul intern, fără şanse la titlu, dar din sezonul viitor plănuieşte să o detroneze pe campioana en-titre şi actualul lider, Metz, căreia tocmai i-a „furat” cea mai bună jucătoare, slovena Ana Gros, care le-a chinuit pe tricolore la recentul Mondial şi care din vară se va alătura celor de la Brest.  Adversara de azi a Craiovei mizează deja pe trei campioane mondiale cu naţionala lui Olivier Krumbholz: Pineau, Darleux, N’Gouan. Alison Pineau este fosta jucătoare de la Oltchim şi HCM Baia Mare. Două internaţionale suedeze, dar şi veterana spaniolă Marta Mangue joacă la Brest. După 4 etape, clasamentul grupei A este: 1. Brest 6 puncte (golaveraj +9), 2. SCM Craiova 4 puncte (golaveraj +7), 3. Kuban 4 puncte (golaveraj -7), 4. Randers 2 puncte (golaveraj -9).