Ford – liderul vânzărilor de vehicule comerciale din Europa în 2015

0
91

Ford este cea mai populară marcă de vehicule comerciale din Europa pentru prima oară în 18 ani;îndoar 3 ani Ford urcă in top de pe locul al şaptelea pe locul intai, cu gama de modele Transit reînnoită şi extinsă. Clienţii din Europa au achiziţionat mai mult de 280.000 vehicule comerciale Ford în 2015 – mai mult cu 23% faţă de anul trecut  – în timp ce Transit îşi sărbătoreşte cea de cincizecea aniversare. Cererea pentru noile modele din gama Transit, Transit Custom, Transit Connect şi Transit Courier a crescut cu 46.000 unităti, la 233.000 de vehicule; Ranger este cel mai bine vândut pick-up din Europa

Gama reînnoită şi extinsă de vehicule comerciale Transit a Ford a avut o realizare importantă în 2015, Ford devenind cel mai bine vândut brand de vehicule comerciale din Europa –  pentru prima oară în 18 ani. Clienţii din Europa au achiziţionat mai mult de 280.000 vehicule comerciale Ford anul trecut,* o creştere de 23 % faţă de 2014, în timp ce modelul Transit Van a sărbătorit 50 de ani în serviciul afacerilor din întreaga lume. Creşterea vânzărilor europene şi urcarea de pe locul 7 pe locul 1 au fost determinate de cea mai nouă familie de vehicule Transit care cuprinde patru modele noi – Transit, Transit Custom, Transit Connect şi Transit Courier.

233.000 de vehicule au fost vândute în 2015

Ford a vândut 233.000 de astfel vehicule în 2015, o creştere cu 46.000 unitati comparativ cu anul precedent. În acelaşi timp, Ford Ranger şi-a depăşit rivalii şi a devenit cel mai bine vândut vehicul din segmentul pick-up din  Europa, cu vânzări totale de 27.300 de unităţi- o creştere de 27 % comparativ cu 2014. “Ford a investit foarte mult pentru a dezvolta noi vehicule comerciale fiabile  si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil şi care oferă totodatăcele mai noi tehnologii cum ar fi Adaptive Cruise Control şi Lane Keeping Alert. Ford are acum cea mai nouă gamă de vehicule comerciale din Europa şi în acest an vom introduce noi motorizări  pentru Transit şi Transit Custom, plus un nou Ranger mai îndrăzneţ.”, a spus Roelant de Waard, vicepreşedinte, Marketing, Vânzări & Service, Ford Europa.

Vehiculele comerciale Ford au atins o cotă de piaţă de 12,6 % în 2015

Conform unui studiu recent, modelele comerciale continuă aibă o contribuţie importantă şi în creştere în ceea ce priveşte economia europeană. Creşterea în utilizare a fost datorată transportului pentru cumpărături online, dar şi noilor afaceri în domenii precum servicii de instalaţii sanitare şi tencuieli; dar si construcţii, înreţinere/reparaţii. Un raport al Centrului pentru Cercetare în Economie şi Afaceri solicitat de Ford arată că afacerile dependente de van-uri au contribuit cu un total de 584 miliarde euro la situatia economică din Franţa, Germania şi Marea Britanie în 2014 – o creştere de 16 % comparativ cu 2010, şi o sumă care se apropie de economia globală din Elveţia. Vehiculele comerciale Ford au atins o cotă de piaţă de 12,6 % în 2015 – o creştere de 1,2 % comparativ cu anul trecut – înlocuind Volkswagen ca cea mai bine vândută marcă. În plus, anul trecut a marcat împlinirea a 50 de ani consecutivi ca cel mai bun vehicul comercial de pe piaţa britanica, în timp ce Ford a fost lideri de vanzari si in  Danemarca, Ungaria, Irlanda şi Turcia. Fiecare din cele patru noi vehicule comerciale Transit a atins creşteri semnificative de vânzări în 2015, pe primul loc fiind modelul reprezentativ Transit de 2 tone, care a avut cea mai rapidă creştere în segmentul său, cu vânzări de 73.000 unităţi – o creştere faţă de anul trecut de 20 % (inclusiv vânzările Transit din generaţia anterioară în 2014). Modelul Transit Custom de 1 tonă şi-a continuat creşterea puternică în 2015, cu vânzări crescute cu 18 % comparativ cu anul trecut, de 99.700 de unităţi.

Cel mai mic model din gamă, noul Transit Courier, a generat vânzări de 16.500 de unităţi

Modelul Transit Connect a avut cea mai rapidă creştere din segmentul său, cu vânzări de 43.900 de unităţi, reprezentând o creştere de 22 %  faţă de anul trecut. Cel mai mic model din gamă, noul Transit Courier, a generat vânzări de 16.500 de unităţi în primul an complet de producţie – plus încă 22.800 unităţi vândute în Turcia – şi este deja o provocare pentru poziţia de lider în segmentul său. În 2015, Ford a extins, de asemenea, reţeaua sa de dealeri specializaţi in vanzarea de vehicule comerciale, cu mai mult de 750 centre Transit care oferă clienţilor din Europa o gamă extinsă de vânzări şi servicii de suport, concepute pentru a satisface nevoile utilizatorilor. De când primul vehicul Transit a părăsit linia de producţie în Langley, Marea Britanie, la 9 August 1965, peste 8 milioane de modele Transit şi Transit Custom au fost construite; Transit a crescut de la un singur model la o întreagă familie de vehicule comerciale Ford. Dacă ar fi aliniate, 50 de ani de vehicule Transit ar încercui globul şi, în medie, un nou model Transit s-a cumpărat la fiecare 180 de secunde din viata acestui model.