În vacanţă se deschid porţile „Fabricii de poveşti” ElectroColibri!

0
116

A venit vacanţa, aşadar fiţi bineveniţi la „Fabrica de poveşti” ElectroColibri! Spectacole, proiecţii de filme, ateliere de creaţie, audiţii şi desene – toate se lasă descoperite, săptămâna aceasta, de micii şi marii spectatori ai Craiovei. Evenimentele sunt organizate de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” şi găzduite la sediul din Calea Bucureşti nr. 56 începând de astăzi până duminică, 9 februarie. Adică pe întreaga perioadă a vacanţei intersemestriale a copiilor!

Patru spectacole noi-nouţe vor inaugura Sala Studio

Din lumea de basm a iernii, prin al cărei ger se plimbă Baba Dochia cea cu nouă cojoace, se adăposteşte fetiţa cu chibrituri a lui Hans Christian Andersen ori, de ce nu, zboară cu săniuţa fiecare dintre voi, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” vă invită să treceţi în lumea sa de poveşti. Una cu spectacole noi-nouţe, în care actorii şi-au pus toată dragostea şi priceperea, una în care vă veţi putea da măsura talentului participând la felurile ateliere de creaţie, una din care proiecţiile de filme şi audiţiile vă vor oferi posibilitatea întâlnirii cu personaje uitate sau poate numai rătăcite prin poveşti…

„Cheiţa fermecată”, „Prietenii Motanului Încălţat”, „La joacă prin lumea poveştilor” şi „Miorlau” sunt cele mai noi producţii, cu care, de altfel, va fi inaugurat încă un spaţiu al teatrului: Sala Studio. «Este un spaţiu multifuncţional foarte potrivit pentru ceea ce vrem noi să facem. Adică spectacole mici, de studio, cu componentă didactică şi demonstrativă. Sunt spectacole de „împrietenire” a celor mici cu teatrul de păpuşi. Încercăm să le netezim drumul către noi prin crearea unei atmosfere de intimitate, de apropiere de păpuşă, fără „bariera” scenei, cu o lumină mai caldă, dar păstrând în acelaşi timp rigoarea unui spectacol», explică Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri”.

Cuvintele magice care vă duc mai aproape de personajele preferate

„Cheiţa fermecată”, spectacol-atelier realizat de Rodica Prisăcaru în colaborare cu actorul Mugur Prisăcaru, le deschide copiilor poarta spre universul magic al păpuşilor care dau grai poveştilor la teatru. Micii spectatori află că sunt mari povestitori, îşi întâlnesc personajele preferate din reprezentaţii precum „Fata babei şi fata moşneagului” sau „Punguţa cu doi bani”, descoperă tehnici de mânuire şi tipuri de păpuşi. „Prietenii Motanului Încălţat” este o propunere de interpretare a cunoscutei poveşti venită din partea actriţei Iulia Cârstea. Alături de colegii de scenă Daniel Mirea, Oana Stancu, Alis Ianoş,  Emanuel Popescu şi Eugen Nicola a transformat-o într-un spectacol ce prezintă isprăvile unei trupe amatoare de teatru de păpuşi şi admiratoare a vestitului motan, hotărâtă să cucerească publicul de la oraş.

 „La joacă prin lumea poveştilor” este o invitaţie cu dedicaţie pentru copii lansată de Adriana Ioncu împreună cu Oana Stancu, Alis Ianoş, Emanuel Popescu şi Eugen Nicola să înveţe cuvintele magice numai de ei ştiute ca să ajungă aproape de Cenuşăreasa, de isteţul cocoş şi a lui Punguţă cu doi bani, de Albă ca Zăpada şi vrăjitoarea cea rea. În fine, „Miorlau”, spectacol-atelier de şi cu Rodica Prisăcaru şi Oana Stancu, se aşează într-un decor de poveste şi le demonstrează copiilor că răsfăţul are leac, iar cei ce strâmbă des din nas la poveţele părinţilor, bunicilor, ce îşi pun pe fugă prietenii se pot trezi singuri, de toţi ignoraţi.

Participanţii la audiţii – desenatori inspiraţi de poveştile ascultate

Spectacolele se vor succeda începând de astăzi, zilnic, de la ora 11.00, pe toată perioada vacanţei inter-semestriale a copiilor, până vineri, 7 februarie, şi vor alterna cu diverse activităţi organizate – de asemenea, zilnic – în foaierul teatrului. La 10.30 vor avea loc proiecţii cu fragmente din spectacole care nu se mai regăsesc în repertoriul instituţiei, iar după-amiaza, de la ora 16.00 – audiţii şi desene. «Un proiect realizat în parteneriat cu Teatrul „Ariel” din Tîrgu Mureş şi Radio Târgu Mureş face auzite pentru copiii craioveni scurte povestioare semnate de scriitoarea Alina Nelega. Participanţii la audiţii se vor transforma în desenatori inspiraţi de poveştile ascultate, iar creaţiile lor vor fi expuse în Sala Studio a Teatrului „Colibri”», a mai precizat managerul Adriana Teodorescu.

În plus, copiii se pot bucura în vacanţă şi de ateliere de creaţie, ca şi de obişnuitele spectacole de sâmbătă, ora 18.00, şi duminică, ora 11.00. Accesul atât la reprezentaţiile de studio, cât şi la audiţii şi desene se face pe bază de bilet, care va putea fi cumpărat de la agenţia teatrului, la preţul de 5 lei.

Astăzi, 3 februarie

Ora 10.30 – proiecţie film (foaier)

Ora 11.00 – spectacolul „Cheiţa fermecată” (Sala Studio)

Ora 16.00 – „Fabrica de poveşti” – audiţie şi desene (Sala Studio)

Mâine, 4 februarie

Ora 10.30 – proiecţie film (foaier)

Ora 11.00 – spectacolul „Prietenii Motanului Încălţat” (Sala Studio)

Ora 16.00 – „Fabrica de poveşti” – audiţie şi desene (Sala Studio)

Miercuri, 5 februarie

Ora 10.30 – proiecţie film (foaier)

Ora 11.00 – spectacolul „La joacă prin lumea poveştilor” (Sala Studio)

Ora 16.00 – „Fabrica de poveşti” – audiţie şi desene (Sala Studio)

Joi, 6 februarie

Ora 10.30 – proiecţie film (foaier)

Ora 11.00 – spectacolul „La joacă prin lumea poveştilor” (Sala Studio)

Ora 16.00 – „Fabrica de poveşti” – audiţie şi desene (Sala Studio)

Vineri, 7 februarie

Ora 10.30 – proiecţie film (foaier)

Ora 11.00 – spectacolul „Miorlau” (Sala Studio)

Ora 16.00 – „Fabrica de poveşti” – audiţie şi desene (Sala Studio)

Sâmbătă, 8 februarie

Ora 18.00 – spectacolul „Cavalerii Mesei Rotunde” (Sala Mare)

Duminică, 9 februarie

Ora 11.00 – spectacolul „Cântăreţii din Bremen” (Sala Mare)