Craiovenii, alături de Mutu în Turcia

0
96

CS Universitatea începe astăzi al doilea cantonament al iernii, în aceeaşi bază sportivă pregătindu-se şi deţinătoarea Cupei României, Petrolul Ploieşti

După un week-end în care s-a pregătit pe terenul sintetic al Centrului Olimpic de la Izvorani, lotul echipei CS Universitatea Craiova decolează în această dimineaţă spre Antalya, pentru cel de-al doilea cantonament al acestei ierni, programat în perioada 3-15 februarie. Delegaţia va fi cazată la hotelul de cinci stele „Kaya Riu” şi va avea la dispiziţie baza sportivă folosită recent şi de campioana Turciei, Galatasaray Istanbul. În preajma juveţilor se va afla şi Adrian Mutu, cel care revine în Turcia alături de Petrolul Ploieşti, formaţie care, ca şi CS Universitatea, şi-a întrerupt, pentru o scurtă perioadă, pregătirea pe tărâm otoman. „Lupii galbeni” au plecat încă de ieri spre Antalya, chiar Adrian Mutu fiind cel care a fost aproape să piardă decolarea, întrucât îşi uitase paşaportul. Altfel, CS Universitatea şi-a conturat şi programul de meciuri amicale, stabilindu-se cei patru adversari pe care alb-albaştrii îi vor întâlni în acest stagiu. Programul partidelor de verificare: 5 februarie: Universitatea Craiova – Dinamo Dresda II (locul 4 în Oberliga, Liga a V-a din Germania), 8 februarie: Universitatea Craiova – Cerno More Varna (locul 6 în prima ligă din Bulgaria), 11 februarie: Universitatea Craiova –  Baia Zugdidi (locul 11 în prima ligă din Georgia), 14 februarie: Universitatea Craiova – Yenisey (locul 12 în liga a II-a din Rusia). „În opinia mea sunt meciuri bune. Nu mă va interesa în primul rând rezultatul obţinut, ci îmi doresc ca jucătorii să nu se accidenteze. Iar în urma acestui stagiu să ajungă la un nivel fizic şi de pregătire foarte bun pentru a doua parte a sezonului“ a declarat Ovidiu Stângă. Antrenorul se va bizui în acest al doilea cantonament pe următorul lot: Brac, Irimia, Latinovic (portari), Cârjă, Kitanovski, Pătraşcu, Ljubinkovic, Izvoranu, Patriche, Vătăjelu, Velcovici, Ionescu, Pleşan, Ferfelea, Câju, Ganea, Precup, Sin, Varga, Curelea, Voinea, Valskis, Ivan (jucători de câmp).

Stângă: „În play-off, fiecare meci va fi o finală”

Înaintea plecării spre Antalya, Stângă a făcut o comparaţie între promovarea din 2006 cu FCU Craiova şi actuala stagiune, când are acelaşi obiectiv. „Campania de promovare din 2006 cu FC Universitatea a fost mai uşoară. Atunci am luat un lot întreg de la zero, iar după tur eram aproape promovaţi. Acum, însă, cu sistemul de play-off, fiecare meci va fi ca o finală”. Stângă îşi doreşte o integrare cât mai rapidă a jucătorilor achiziţionaţi în iarna aceasta şi speră să nu mai intervină accidentările, în condiţiile în care a mai rămas ceva mai mult de o lună până la reluarea campionatului. „După transferurile din iarna acesta deja se vede o creştere valorică a lotului, rămâne să-i şlefuim şi să-i integrăm. Aici trebuie să-i ajutăm noi. La cum arată acum echipa, nu ne mai dorim alţi jucători, doar dacă ar apărea eventuale accidentări. La număr suntem în grafic, dar la fotbal nu ştii niciodată care se se întâmplă a doua zi”, a declarat tehnicianul celor de la CS Universitatea pentru digisport. Cât despre atât de vehiculata fuziune între cele două echipe din Bănie, Stângă îşi păstrează discursul, considerând că aceasta ar fi benefică fotbalului craiovean: “Fuziunea ar fi binevenită pentru toată lumea, s-ar închide un război de interese, un conflict între suporteri, iar noi, cei care ne-am rupt picioarele pentru Universitatea, ne-am bucura cel mai mult. E într-adevăr o situaţie unică şi sper să nu dureze mult. Vrem să ne unim eforturile pentru a redeveni o forţă în fotbalul românesc”.