PSD Craiova şi-a impus toate amendamentele la bugetul pe 2012

0
288

După şedinţa Consiliului Municipal Craiova, de ieri, preşedintele PSD Craiova, a venit într-o conferinţă de presă şi a anunţat că toate amendamentele pe care social-democraţii le-au depus au trecut. Întrebat dacă au fost votate şi cele ale partenerilor liberali, Mihai Fifor nu a dorit să comenteze.

Mihai Fifor

“Consilierii PSD şi-au dus mandatul la capăt, acela de a vota acest buget în care toate amendamentele pe care noi le-am solicitat au fost aprobate. E vorba de un studiu de impact pentru un adăpost canin la Craiova, despre proiectul tehnic pentru apă şi canal în cartierul Rovine 2 şi finalizarea a 1,5 km de drum care trebuia terminat în acest cartier. Am obţinut deasemenea subvenţionarea transportului în comun cu până la 100% pentru pensionarii cu venituri până în 800 de lei, şi o sumă destul de importantă pentru un proiect tehnic de reabilitare a reţelei de distribuţie agent termic pentru Regia de Termoficare”, a spus Mihai Fifor. Deasemenea acesta a anunţat că a reuşit să atragă o sumă de bani pentru Spitalul Filantropia şi pentru Grădiniţa nr. 17. “Am reuşit deasemenea să alocăm în plus o sumă de bani Spitalului Clinic Municipal Filantropia şi Şcolii 19 pentru Grădiniţa 17, unde sunt probleme legate de infrastructură şi de grupurile sanitare”, a mai spus Mihai Fifor.

“Prin dialog şi negociere se poate obţine câte ceva şi atunci când te afli în opoziţie”

Preşedintele PSD Craiova a afirmat că social-democraţii au reuşit să îşi impună amendamentele la proiectul de buget prin dialog cu Executivul şi negocieri: “Noi am reuşit, prin dialog cu executivul, să impunem amendamentele noastre care au reieşit în urma dialogului pe care l-am avut cu cetăţenii. În acest fel noi ne facem în continuare datoria faţă de cetăţenii Craiovei, care aşteaptă de la PSD soluţii, şi îşi doresc să fie o voce care să-i reprezinte în Consiliul Municipal. Astăzi am arătat că prin dialog şi prin negociere se poate obţine câte ceva pentru municipiul Craiova, chiar şi atunci când te afli în opoziţie”.

“Consilierii PSD au dovedit că nu s-au dus în Consiliul Local să facă politică”

Liderul social-democrat a mai declarat că aleşii locali ai PSD Craiova au demonstrat că nu se duc în Consiliul Local Municipal Craiova să facă politică şi respectă mandatul primit de la cetăţeni. “Bugetul Craiovei, deşi este unul mai sărac, pentru că toată ţara trece prin criză, este un buget care poate să aducă un plus pentru toţi locuitorii. Consilierii PSD au dovedit că nu s-au dus în Consiliul Local să facă politică, aşa cum fac alţii. S-au dus acolo ca cetăţeni ai Craiovei, cu mandat pentru a putea susţine dezvoltarea municipiului”, a declrat Mihai Fifor. Întrebat ce vor face socia-democraţii doljeni în condiţiile în care amendamentele acceptate anul acesta vor avea aceeaşi soartă ca cele de anul trecut, adică se vor pierde pe drum, Mihai Fifor a spus că speră să fie duse la bun sfârşit, dar a amintit că în luna iunie a.c. vor fi alegeri la Primăria Craiova şi “dacă nu în această formulă, vom duce la îndeplinire aceste amendamente pe care le-am solicitat”.