Ileana Şerban declarată incompatibilă de ANI

2
654

La data de 2 februarie a.c., Agenţia Naţională de Integritate, a postat pe site-ul www.integritate.eu, raportul prin care s-a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Ileana Şerban, prim comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Dolj. La data de 22.06.2011, respectiv 09.01.2012, Ileana Şerban a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Ileana Şerban

În urma evaluărilor demarate la 14.10.2010, s-au constatat că: „Începând cu data de 27.05.2010, Ileana Şerban se află în stare de incompatibilitate, întrucât exercită, simultan, atât funcţia publică de conducere de prim comisar şef în cadrul Comisariatului Judeţean Dolj,  cât şi calitatea de Consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Dolj, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 94, alin. (1) şi (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”. S-a încălcălcat astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 94, alin. 1 şi alin 2 , lit. a) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare: “Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice (…)”. În urma constatării stării de incompatibilitate, Ileana Şerban, este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani. Raportul de evaluare poate fi contestat în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

 

2 COMENTARII

  1. Baietii de la ANI?!!! Ati uitat-o pe Veta Pasculescu “sefa” analfabeta de la ANIF! E in aceiasi situatie de crasa incompatiblitate, fiind si consilier judetean. Poate reparati greseala si o fortati sa plece acasa, in tinutul lubenitelor!

  2. SI marcea marcel DE LA INSPECTORATUL JUDETEAN IN CONSTRUCTII DOLJ ESTE in aceeasi situatie. ESTE DIRECTOR =FUNCTIONAR PUBLIC si este si consilier judetean dolj. Asta este inginer mecanic intrucat, probabil PD nu a avut un inginer constructor pe care sa-l puna director la o institutie cu profil Constructii.
    Cand pot sa intru intr-o audienta la Domnul Mircea Cantar ?

Comments are closed.