Distribuție Oltenia spune povestea celor 16 interni din Argeș, Gorj și Teleorman în cea de-a 3a ediți eElectrician Junior

0
78

Începând cu luna octombrie 2021, operatorul Distribuție Oltenia se bucură de o echipă mai numeroasă și mai diversă. La 3 luni de la lansarea programului de internship plătit, Electrician Junior, 16 tineri pasionați de electricitate sunt prezentaţi direct în mediul de lucru unde își continuă formarea în domeniu, sub îndrumarea celor mai buni specialiști Distribuție Oltenia.

UcenicElectricianlafeminin continuă și prin cea de-a 3-a ediție Electrician Junior. Alături de 2 tinere absolvente ale Liceului Tehnologic Astra Pitești, ducem mai departe conceptul  lansat în 2021,d edicat participării active a femeilor în această industrie.

Bianca și Elena, cele 2 protagoniste Electrician Junior din Pitești, se bucură de ajutorul colegilor care le oferă tot sprijinul în vizitele pe teren.Din pasiune pentru #meseriaviitorului, cele 2 tinere profită de orice ocazie pentru a aprofunda cunoștințele necesare unui profesionist în domeniu, participând la: demonstrațiile unor inspecții tehnice, studiul schemelor electrice cu exemple din partea colegilor, dar și la vizite în stațiile modernizate Distribuție Oltenia.

Echipa Electrician Junior Târgu Jiu: „înveți cum să ai încredere în colegii tăi și cum ne putem ajuta reciproc pentru a ajunge la cele mai bune rezultate”.

Primul deranjament nu se uită niciodată. Electricienii Junior din județul Gorj formează o echipă sudată, asa cum am aflat de la 2 dintre tinerii participanți, Denis Adrian și Ovidiu Ionuț. Ei își amintesc cu emoție momentul în care au participat la primul deranjament și au avut parte de toată instruirea necesară din partea electricienilor cu experiență: “Am fost foarte fericit datorită progresului pe care l-am făcut!” Plasarea scurt circuitoarelor pe firele de branșament, dar și modul corect de a închide sau deschide un separator sunt doar câteva din provocările zilnice pe care tinerii le descoperă alături de specialiștii Distribuție Oltenia.

Echipa Electrician Junior Teleorman: o zi de internship începe ca un fel de excursie

Și în județul Teleorman, vizitele pe teren încarcă cu energie fiecare zi de internship în compania specialiștilor Distribuție Oltenia: „Pentru mine, fiecare zi este o zi a descoperirii. Momentele preferate sunt atunci când ajungi la o lucrare și știi răspunsurile la întrebările pe care le primești de la colegi”, ne-a împărtășit Alexandru. Și pentru că participarea la primul deranjament este un moment important pentru fiecare tânăr intern, lăsăm din nou povestea lui Alexandru să ne poarte în lumea energiei: „Am văzut cum identificăm sursa problemei din acel caz (lipsă de tensiune) – mai întâi s-au verificat contactele din BMP la intrarea în disjunctor, dar pentru că nu am gasit problema, s-au verificat în continuare și contactele la branșament, care erau imperfecte. Colegii au refăcut contactele și totul a funcționat ca nou. În acele momente eram cel mai atent,întrebam orice și eram bucuros fiindcă totul s-a petrecut mai frumos decât mi-am imaginat”.

O altă amintire din „excursiile” pe teren vine de la Ionuț: „Am trăit cele mai frumoase clipe când m-am considerat util și folositor în cadrul formației PRAM – am reușit să descarc folosind laptop-ul evenimentele dintr-un releu de protecție tip F650. M-am simțit fericit când am constatat că totul a fost făcut bine,iar colegii din formație m-au felicitat și încurajat”.

Programul Ucenic Electrician, dar și internship-ul Electrician Junior continuă să pregătească tinerii pasionați și transformă energia într-o resursă valoroasă pentru viitorul specialiștilor din domeniu.