Din 13 milioane de teste de salivă, distribuite în şcoli, aproape 400 au fost pozitive, în toată ţara. Astăzi au fost reluate cursurile în ciclurile gimnazial, respectiv liceal, pe 10 ianuarie urmând să reînceapă şi cele din preşcolar şi primar

0
77
Peste 13 milioane de teste de salivă au fost distribuite în școli, până a început vacanța de iarnă, informează SpotMedia.ro, potrivit unor date de la Ministerul Educației.  Dintre acestea, 398 au avut rezultat pozitiv și 111 au fost confirmate și cu test PCR. Astăzi s-au reluat cursurile pentru elevii de gimnaziu și de liceu, dar săptămâna aceasta sunt teste pentru o singură zi, după cum spunea, joi, secretarul de stat Sorin Ion.

Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a anunțat o nouă licitație pentru 55.5 de milioane de teste de salivă. De data aceasta apar două schimbări majore în cerințele tehnice față de prima licitație: testele trebuie să fie ambalate individual sau cel mult câte două, iar firmele participante primesc punctaj mai mare cu cât numărul componentelor unui test este mai mic.