Oana Zapca devineDirector Executiv al Asociației SuperTeach

0
499

SuperTeach își extinde echipa de management cu Oana Zapca care devine Director Executiv al Asociației.  Oana Zapca a preluat această funcție începând cu 15 noiembrie a.c., după o carieră de peste cincisprezece ani în companii multinaționale, activitate culminând cu rolul de vice-președinte al Ipsos Interactive Services, organizație cu peste 900 de angajați în România.Absolventă a programului M.B.A INDE, cu o diplomă de Master oferită de CNAM Paris, în parteneriat ASE București, Oana a ocupat diverse funcții de management încompanii și proiecte.

În ultimii trei ani, Oana Zapca și-a redirecționat timpul și experiența de viață și de manager către zona de coaching și traininguri pe diverse teme de dezvoltare personală. Este în prezent coach certificat SoulKids, coach de carieră și life-coach, lucrând atât cu adulți, cât și cu copii pentru a-i ajuta”să își găsească motivația, să-și crească încrederea în forțele proprii și să-și urmărească visurile în mod pragmatic”.

Asociația SuperTeach are o comunitate de peste 30.000 de profesori care au participat până în prezent la cursurile și evenimentele organizației, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă. Obiectivele principale ale Asociației pentru următorii ani sunt de a inspira 50.000 de profesori prin conferințe și webinarii, de a crește la20.000 numărul profesorilorabsolvenți ai programului Mentalitate Deschisă în Educație, de a dezvolta comunitățile locale SuperTeach din fiecare județ și de a avea minim o ȘcoalăSuperTeach în fiecare județ al țării. De asemenea, un obiectiv important al Asociației SuperTeach pentru perioada următoare este acela de a poziționa meseria de profesor în topul celor mai dezirabile profesii în rândul copiilor din România.

”Lansat în urmă cu 4 ani, proiectul SuperTeach a crescut frumos și a ajuns la stadiul în care la începutul acestui an am fondat un ONG dedicat profesorilor. Practic, acum facem saltul de la proiect la ONG sustenabil și pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie de o echipă executivă puternică, dedicată misiunii noastre. Experiența și darurile Oanei ne dau încredere căîmpreuna vom duce spiritul SuperTeach la cât mai mulți profesori care vor să se dezvolte pe sine și să contribuie lao Românie în care copiii să crească cu încredere și să se împlinească”,spuneFelix Tataru, Președintele Asociației SuperTeach.

Oana Zapca va coordona activitatea Asociației SuperTeach cu ajutorul Ioanei Deneș – Manager de evenimente și al Andradei Mazilu – Manager de Comunitate. Așadar, odată cu numirea noului Director Executiv, Asociația SuperTeach intră într-o nouă fază de dezvoltare, prin creșterea numărului de profesori ce vor avea acces la programul de Mentalitate Deschisă în Educație, prindezvoltarea comunităților locale ale Asociației și extinderea proiectului Școala SuperTeach. Chiar în luna octombrie a.c., a fost lansat primul proiect de schimbare de mentalitate în educație a unei școli de stat, la Școala nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța. Proiectul ”Școala SuperTeach” presupune că, pe o perioadă de doi ani, în respectiva instituție de învățământ sunt implementate instrumentele pentru schimbarea mentalității la toate nivelurile. Astfel, SuperTeach derulează cursuri de mentalitate deschisă în educație cu conducerea școlii, cu profesorii, elevii, părinții și personalul non-didactic. Toate activitățile din acest proiect sunt monitorizate și evaluate, măsurându-se impactul acestora asupra elevilor și profesorilor. Proiectul ”Școala SuperTeach” va fi implementat și în alte instituții de învățământ din țară, cu susținerea mediului privat, obiectivul Asociației fiind acela ca în următorii 5 ani fiecare județ din țară să aibă minim o Școală SuperTeach.

 

DespreAsociațiaSuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizatprin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 24 conferințe în marile orașe ale țării, la care s-au adăugat peste 120 de webinarii și 17 conferințe online începând din primăvară 2020. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 720 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 5.000 de profesori în următorii 3-5 ani.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 23 județe cu ajutorul celor 51 de facilitatori ai programului MDIE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach:În octombrie 2021, Școla nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care, în următorii 2 ani, va fi implementat un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Proiectul pilot va fi replicat și în alte instituții de învățământ din țară.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely si Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.