A scăzut rata de infectare cu COVID – 19 a elevilor, după închiderea şcolilor

0
271
Procentul cazurilor de infectare cu Sars-CoV-2 din grupa de vârstă 0-19 ani, în total cazuri, a fost de 5,84, potrivit datelor oficiale comunicate de Ministerul Sănătății, analizate de Edupedu.ro. Practic, este pentru prima dată de la debutul anului școlar 2020-2021 când acest indicator scade sub 6%, iar această scădere are loc la trei săptămâni de la închiderea fizică a școlilor și mutarea cursurilor în mediul online.

Procentul cazurilor de infectare la copii și tineri în total cazuri înregistrate în România a avut o evoluție ușor ascendentă de la debutul anului școlar, când era la 6,18, atingând un maximum pe 25 octombrie – 6,53. Pe 1 noiembrie deja se vedea o scădere ușoară a numărului de tineri și copii infectați, raportat la total cazuri, în contextul în care pentru raportarea la populația totală se atingeau recorduri zilnice. Scăderea a continuat până la 6,11 pe 10 noiembrie, atingând cota 6% pe 21 noiembrie. Rata a ajuns la 5,84% în săptămâna care s-a încheiat pe 29 noiembrie, când erau 27.553 de cazuri de infectare la grupa de vârstă 0-19 ani în totalul 471.356 de cazuri la nivel național.

Variația zilnică a cazurilor arată o ușoară reducere a numărului la grupa de vârstă analizată, în săptămâna 23-29 noiembrie, față de perioada precedentă a ultimelor 3 săptămâni (2-22 noiembrie).

Rata medie de infectare a fost, în săptămâna 23-29 noiembrie, de 393 de cazuri pe zi, mult redusă față de maximul înregistrat în urmă cu 3 săptămâni, în săptămâna dinaintea închiderii școlilor, de 460 de cazuri pe zi, în medie.

Reamintim că școlile sunt închise fizic, în România, din 9 noiembrie, iar duminică Președintele Klaus Iohannis a explicat că “recomandările (n.red. Organizației Mondiale a Sănătății) sunt ca elevii să meargă la școală când pot fi asigurate măsurile care să îi țină în siguranță. În țară rata de infectare este foarte mare, aceste condiții nu pot fi garantate și din păcate este necesar să se facă învățământ online”.