Mateiu dezgheaţă Ştiinţa

0
258

Universitatea Craiova – Dunărea Călăraşi 1-0

A marcat: Mateiu 23.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 2.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 5, Donkor 4, Tiago Ferreira 6, Bancu 6 – Mateiu 8, Cicâldău 6 – Meza Colli 6 (77 Bărbuţ), Mitriţă 6, Mihăilă 4 (83 Fedele) – Koljic 4. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – R. Popa, Briceag, Nuno Rocha, Burlacu.

Dunărea Călăraşi: Lungu – Gligorov, Wallace, Ispas (75 V. Munteanu), Şeroni, Mendy – Carnat, Bourceanu, Kanda (60 Cucu), Honciu – Mediop (64 Clemence). Antrenor: Dan Alexa. Rezerve: G. Popa – Keyta, Simion, V. Alexandru.

Arbitru: Florin Chivulete 5. Asistenţi: Ciprian Danşa, Mircea Orbuleţ. Rezervă: Marian Balaci.

Observatori: Valentin Mateescu, Patriţiu Abrudan.

 

Gerul, adversarul neprovocator şi recolta slabă, de un singur punct în ultimele două etape, a alb-albaştrilor au prilejuit cea mai scăzută asistenţă de la inaugurarea noului „Ion Oblemenco”, numai vreo 2 mii de temerari luând loc (la figurat, fiindcă era imposibil să stai pe scaun) în tribune la meciul Ştiinţei cu Dunărea Călăraşi. Mangia şi-a avertizat public elevii că nu mai e loc de greşeli dacă se vrea rămânerea în obiectiv, în timp ce echipa lui Alexa adunase 8 meciuri fără victorie şi ajunsese pe loc de baraj înaintea duelului din Bănie. Nu a fost nicio surpriză că jocul s-a disputat din start în jumătatea oaspeţilor, care s-au aşezat într-un 5-4-1 dens, cu Mediop abandonat la centru pentru a specula eventualele contre. Mitriţă a avut un şut „de dezmorţire” în primele minute, dar Lungu era încălzit deja şi n-a fost surprins. Când oltenii păreau în mare lipsă de inspiraţie în faţa tranşeelor concepute de Alexa, a venit soluţia de la distanţă, propusă de cel mai în formă jucător al Universităţii, Alex Mateiu, cu o reuşită de colecţie, a treia a sa din acest sezon. Până la pauză, Bancu putea dubla avantajul, cu o execuţie ingenioasă, dar Lungu şi-a confirmat numele şi s-a întins până la încheietura barelor. După pauză, fotbalul a îngheţat şi el în Bănie. În loc de ocazii, oltenii au strâns cartonaşe, iar oaspeţii au dat primele semne că pot mai mult decât să se apere. Cucu a avut şansa egalării din careu, dar i-a lipsit precizia. Pe final, gazdele au tremurat şi la figurat, pentru o victorie chinuită, adusă de golul de senzaţie al lui Mateiu.