Delegaţia BOR – primită de patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii în Catedrala Hristos Mântuitorul

0
325

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române condusă de patriarhul BOR, Daniel, a fost primită sâmbătă de Patriarhul Kirill, al Moscovei şi al întregii Rusii, în Sala Tronului din Catedrala Hristos Mântuitorul.

 

Patriarhul Daniel se află la Moscova, în perioada 2-5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, informează basilica.ro.

Sâmbătă după amiaza, patriarhul Daniel va participa la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc şi se va adresa plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei şi celorlalţi Primaţi prezenţi la evenimente.

Toţi Întâistătătorii ortodocşi vor adresa un cuvânt.

La sosirea pe Aeroportul Internaţional Sheremetyevo din Moscova, patriarhul Daniel a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg, Mitropolitul Teofan de Kazan şi Episcopul Irineu de Orsk şi Gai.

Din delegaţia Patriarhiei Române fac parte, alături de patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolit Nifon şi preoţii consilieri patriarhali Michael Tiţa, Ștefan Ababei, arhid. Maxim Țifui, Consilier eparhial şi pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

La împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, au fost adresate invitaţii tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale.

Luni, 4 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat luni pentru AGERPRES că vizita patriarhului BOR, efectuată la invitaţia patriarhului Khirill al Moscovei şi al Întregii Rusii, nu este una bilaterală.