S-au acordat premiile Concursului de eseuri dedicat Zilei Naționale a României

0
904

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a organizat, ieri, festivitatea de premiere a Concursului de eseuri dedicat Zilei Naționale a României – 1 Decembrie. Competiţia – una deja tradiţională, ajunsă la ediţia a VIII-a – a fost deschisă elevilor doljeni şi s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă: 10-14 ani şi 15-18 ani.

La prima au obținut Premiul I doi elevi ai Școlii Gimnaziale „Traian” din Craiova: Andreea Urziceanu și Tudor Cotoi. Premiul al II-lea a revenit Ruxandrei Laura Nanu, de la aceeași școală, și lui Răzvan Dragoș Niculescu, de la Colegiul Național ,,Elena Cuza”. Trei elevi au obținut Premiul al III-lea: Cristiana Cotoi și Andrei Alexandru Roșu (ambii de la Școala Gimnazială „Traian”) și Ana-Maria Elena Oprea, de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Romanescu”. La secţiunea 15-18 ani, Premiul I a revenit lui Mihai Petre Oprea, de la Liceul „Henri Coandă”, iar Premiul al II-lea – lui Florin Iordache, de la Școala Gimnazială Specială „Sfântul Mina” Craiova.

Festivitatea de premiere a fost urmată, la Galeria „Vollard” a instituției, de un atelier de creaţie dedicat simbolurilor naţionale, la care au participat elevi din clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” Craiova. Coordonatoarea atelierului, prof. Iulia Lupu, le-a vorbit copiilor despre istoria şi semnificaţia stemei, drapelului şi Imnului Naţional al României, iar cei mici au confecţionat steguleţe şi alte obiecte cu valoare simbolică.