Rocha, egal cu “Flocea”

0
178

Universitatea Craiova a reuşit doar o remiză cu ACS Poli, după ce a fost condusă la pauză

De Ziua Naţională, alb-albaştrii nu au fost “cei mai buni dintre români”, ci doar egali cu bănăţenii lui “Flocea” în disputa de pe “Extensiv”. Craiovenii au ratat şansa de a pune presiune pe echipele din Top 6, luând doar un punct dintr-un meci cu un adversar accesibil, fără individualităţi şi fără pretenţii de play-off. Lipsită de Bawab, suspendat, Universitatea a evoluat într-un sistem 4-3-3, cu un cuplu de bulgari în defensivă şi trei jucători de viteză în atac: Ivan, Rocha şi Bancu. Vântul şi gazonul prost au fost piedici suplimentare pentru cele două echipe, construcţia fiind împiedicată astfel atât pe jos, cât şi cu mingi înalte. În aceste condiţii, ocaziile au fost rare, duelurile fizice la mijlocul terenului abundând. În urma unuia dintre ele, Scutaru a ajuns la spital, capul său fiind mai “copt” decât cel al lui Rocha, din Capul Verde. Alb-albaştrii au irosit toate fazele fixe de la care au beneficiat, în timp ce oaspeţii au transformat-o pe singura, dar care a fost un penalty. Achim i-a “ciupit” glezna lui Curtean şi Javi Hernandez a avut eficienţa tizului “Chicharito” înainte de pauză. Până să se intre la vestiare, Craiova şi-a mai bătut joc de o lovitură liberă de lângă linia de 16 metri, precedată de o încăierare între bulgarii Popov şi Zlatinski şi executată lamentabil de Mateiu.

Cu un adversar pus pe trei linii, cu vântul suflând din faţă şi un teren pe care era greu să faci şi o preluare, misiunea gazdelor de a reveni se anunţa extrem de grea. Numai că o egalare venită devreme, completată de eliminarea lui Melinte, pentru două “galbene”, părea să întoarcă sorţii în favoarea trupei lui Săndoi. Nicuşor Bancu, pe care toată tribuna îl dorea înlocuit din cauza prestaţiei modeste, a centrat pentru devierea subtilă a lui Nuno Rocha şi Craiova avea mai mult de o jumătate de oră la dispoziţie pentru a marca şi golul victoriei. Numai că unica şansă de 2-1 a venit abia în prelungiri, Rocha nefiind la fel de precis la o execuţie cu care Florin Tănase marcase cu câteva zile înainte în poarta Universităţii.Timişoaraşi-a apărat punctul, deşi rămâne cu regretul pierderii a celorlalte două, mai ales după ce Bălgrădean a respins şutul plasat spre vinclu de Rufino, la 0-1. Ştiinţa ratează ocazia de a se strecura în locurile de play-off şi are la orizont derby-ul cu Steaua, de duminică, laPiteşti.

Universitatea Craiova – ACS Poli 1-1

Au marcat: Nuno Rocha 57 / Javi Hernandez 42 – pen.

Stadion: “Extensiv”, spectatori: 1.500.

Universitatea Craiova: Bălgrădean 7 – Achim 4, Popov 6, Iliev 6, Vătăjelu 6 – Mateiu 5, Madson 4 (75 Curelea), Zlatinski 6, Bancu 5 (67 Băluţă) 5 – Ivan 6 (86 Herghelegiu) 6, Nuno Rocha 7. Antrenor: Emil Săndoi.

ACS PoliTimişoara: Kirschstein 7 – Melinte 4, Luchin 6, Scutaru 5 (30 Cânu) 6, D. Popescu 6 – O. Popescu 6, Llorente 6, Hernandez 7 (72 Belu) 6, Curtean 7 – Rufino 7 (65 Rufino), Zicu 6. Antrenor:FlorinMarin.

Arbitru: Cristian Balaj.

Emilinare: Melinte 68.