Alb-albaştrii sub lupă – meciul cu Hermannstadt

0
734

Pigliacelli – A apărat penalty-ul, executat prost, totuşi, de Mayoral, dar important este că italianul a fost pe minge şi a parat într-un moment important. La şutul din ultimul minut al lui Stoica, deşi de la mare distanţă, a avut probleme, a respins în faţă, deşi trebuia să trimită în corner, în careu fiind mai mulţi jucători oaspeţi. Jo a reluat, Pigliacelli era bătut, dar, din fericire, mingea a sărit la Nicuşor Bancu, iar acesta a îndepărtat-o inspirat. Problema era că Jo se afla în ofsaid în momentul în care a şutat Stoica, dar asistentul nu a semnalizat. În debutul meciului, Pigliacelli a respins şutul la colţul scurt şutul lui Mayoral.

Mitran – Prestaţie bună a puştiului, s-a descurcat, deşi în zona sa a acţionat Jo Santos, a şi urcat de mai multe ori să creeze superioritate, şi-a făcut treaba per total. O singură dată a alunecat, dar s-a redresat. A jucat mai mult de o oră, a făcut-o bine, trebuie să prindă încredere, fiindcă are potenţial, deşi şi se descurcă bine ca fundaş dreapta, deşi nu este postul său de bază. În dreapta, Craiova a avut un jucător de 18 ani şi altul de 17 an (în total mai puţin decât vârsta lui Marius Constantin), iar Mitran şi Baiaram au fost OK.

Bălaşa – A fost menajat, după ce acuzase o accidentare şi nu s-a antrenat câteva zile. A intrat destul de bine, a şi centrat o dată bine în careu. Acuză probleme fizice destul de des, dar revine în echipă fiindcă nici concurenţa nu este acerbă, sunt probleme în acea zonă, altfel nu ar mai avea atâtea şanse de a reveni în primul 11.

Papp – La debutul pentru Universitatea a fost penalizat la intervenţia în careu prin prima parte, pe care nu au văzut-o decât sibienii. Nici jucătorii Craiovei nu au observat fault, protestând îndelung, nici la TV nu se vede fault şi nici Bârsan nu era hotărât, fiind decis să  fluiere numai de solicitările gazdelor. Papp n-a jucat rău, ţinând cont de absenţa prelungită de pe teren şi de modul cum s-a prezentat în amicalele din Austria, când a fost modest. Este depăşit în duelul cu Mayoral, în debutul partidei, iar pe respingerea lui Pigliacelli acordă corner.

Acka – Un meci bun al ivorianului, a avut intervenţii decisive, culminând cu cea de la ultima fază, când l-a blocat excelent pe Sântean, deviind mingea în corner. Viteza sa bună îl ajută în multe ocazii, dar execuţiile îl trădează.

Bancu – În jumătate din meciurile Craiovei din acest campionat Bancu a fost MVP şi aşa s-a întâmplat şi la Mediaş. Evoluţie bune în ambele faze, cireaşa de pe tort fiind finalizarea cu care a decis meciul, una de fineţe, cu exteriorul, bară-gol. A mai avut şi alte faze în care a făcut diferenţa, în unele cazuri dovedindu-se prea altruist. Începe cu un şut cu dreptul, de la marginea careului, bine plasat, dar fără intensitate şi portarul respinge, Deşi au mai avut anumite nesincronizări, una chiar la o aruncare de la margine, începe să se simtă totuşi cu Ofosu. Senzaţională intervenţia sa din ultimul minut, la şutul lui Jo, după respingerea lui Pigliacelli. Într-un careu în care, paradoxal, oaspeţii erau în superioritate numerică, Bancu a fost pe direcţia mingii trimise de Jo şi a îndepărtat-o cu un gest tehnic, spre o zonă mai sigură.

Bic – Pe construcţie este util, apare bine în faţa fundaşilor şi între linii, oferă soluţii pe tranziţia pozitivă. Este nevoie de o implicare mai mare pe faza de apărare, nu are intervenţiile unui închizător clasic.

Nistor – O evoluţie în creştere faţă de alte meciuri. A oferit assist-ul la golul lui Bancu, a mai avut o mare ocazie în repriza secundă, când a tras bine din unghi, dar portarul advers a intuit direcţia şutului, către colţul lung. A fost cel mai creativ şi mai laborios dintre mijlocaşi în acest meci.

Cicâldău – N-a făcut un meci deosebit, ţinând cont de numărul de pe spate şi de ceea ce se aşteaptă de la el, dar s-a implicat în ambele faze. A avut şi o lovitură liberă, care nu i-a ieşit, apoi s-a accidentat. Probabil că i-a spus lui Bergodi să mai aştepte cu schimbarea, pentru a constata dacă poate continua, dar e important să gestionezi şi astfel de momente, acum, cu 5 schimbări, fiindcă s-a pierdut practic o întrerupere, în condiţiile în care înlocuirile la pauză nu se contabilizează.

Căpăţână – Destul de sârguincios, dar fără realizări deosebite. A centrat destul de bine pentru Mamut, imediat după ce a intrat, apoi a mai avut două şuturi prin care nu-şi confirmă calitatea sa considerată de bază.

Baiaram – E de apreciat că rezistă 90 de minute meci de meci, face risipă de efort, participă la ambele faze. Din păcate, nu are reuşite, deşi calitatea tehnică este indiscutabilă. A avut mingea pe dreptul într-o fază în care putea şuta sau pasa unor coechipieri în careu, iar execuţia sa a fost o pasă la portarul advers.

Mamut – Este preferat ca titular probabil pentru jocul său poziţional, destul de bun, contribuie la acţiuni, joacă pentru colechipieri, vine şi la fazele fixe, fiind responsabil cu respingerile la prima bară. Problema lui este finalizarea. Ratează incredibil de două ori. În finalul primei părţi, scăpat singur cu portarul, când trage aiurea, cu piciorul de bază, invocând că i-a sărit mingea, deşi trebuia să o acopere bine, ca un atacant veritabil. În debutul părţii secunde are din nou şansă mare de gol, la centrarea lui Căpăţână, dar nu se descurcă, deşi îi venise mingea din nou ideal, pe stângul. Nu trebuie catalogat ca un transfer ratat, mai ales că este un jucător venit împrumut, nu e un transfer costisitor. Oricum, notabilă rămâne implicarea sa în joc şi efortul depus. Altfel, ştiam că nu e un alt Koljic.

Tudorie – I-a dat o pasă bună lui Nistor pe un contraatac doi la doi. Pe final a coborât în apărare, n-a avut vreo şansă de a marca, probabil Bergodi îl simte mai pregătit pe Mamut.

Ofosu – Este activ, s-a integrat deja în modulul de joc al Craiovei, participă la joc, era de aşteptat să se adapteze repede, fiind un jucător de 30 de ani. Din păcate, nu este un marcator şi nu a avut inspiraţie în general la finalizare, mai ales când putea să-i scoată mingea lui Baiaram în centrul careului, în schimb a tras pe portar. Mai devreme, putea profita de o eroare a adversarilor, dar din nou a dezamăgit. Scapă singur spre poartă, dar în loc să tragă cu stângul, cum se impunea, şutează prost cu dreptul, pe portar.

Bărbuţ – A intrat pe final, deşi trebuia introdus mai devreme, în locul lui Ofosu. Probabil şi Baiaram avea nevoie de schimbare, caz în care se putea apela şi la Vali Constantin.