Expediţie complicată în Moldova

0
167

Universitatea Craiova întâlneşte o echipă, Poli Iaşi, aflată în mare foame de puncte, după ce a pierdut ultimele cinci meciuri

În prima etapă a returului sezonului regulat, Universitatea Craiova joacă la Iaşi, cu Poli, iar Devis Mangia spune că de fiecare dată meciurile cu echipa lui Stoican au fost dificile. Mangia recunoaşte că a depăşit perioada în care resimţea presiunea cauzată de lipsa rezultatelor şi i se cerea demisia, specificând că echipa are 5 victorii şi 2 egaluri în ultimele 7 meciuri. „Nu am sărbătorit calificarea în sferturile Cupei, doar ne-am odihnit după meci, că trebuie să ne recuperăm energiile, fiind pentru noi a treia deplasare într-o săptămână şi nu este simplu. Trebuie să ne refacem fizic şi mental, pentru că este foarte important şi sunt sigur că vom face un meci bun. În acest moment echipa stă bine din toate punctele de vedere, traversăm o perioadă bună. Va fi un meci dificil şi tot timpul a fost dificil să jucăm la Iaşi. E greu când susţii acest tip de partidă, pentru că ei nu au mai câştigat de cinci meciuri, au fost eliminaţi din Cupă şi au jucat 120 de minute, deci se vor agăţa de orice balon, dar trebuie să fim pregătiţi. Nu este presiune acum, dar a fost presiune când nu câştigam şi lumea îmi cerea demisia. Suntem bine în acest moment, suntem pe podium, dar echipa trebuie să adune puncte. Dacă este posibil să luăm campionatul, atunci e şi mai bine. Băieţii îşi doresc să câştigăm următorul meci, acesta fiind obiectivul nostru. Nu ştiu distanţa pe care o aveam anul trecut în timpul acesta faţă de primul loc, dar oricum este un campionat total diferit, clasamentul este foarte strâns. Pentru mine totul este bine, pentru că în ultimele şapte meciuri am avut cinci victorii şi două egaluri, iar în ultimele zece am avut şapte victorii, două egaluri şi o înfrângere. Trebuie să muncim în continuare şi dacă este posibil să creştem calitatea jocului“.

La rândul său, fundaşul elveţian Ivan Martic a declarat: „Va fi un meci foarte dificil la Iaşi. De fiecare dată când am evoluat acolo ne-a fost greu, deci trebuie să fim concentraţi şi să jucăm ca o echipă, pentru că numai aşa putem obţine un rezultat bun. Avem un stil de joc diferit faţă de perioada trecută, când formula îmi permitea să urc şi să fiu mai prezent în ofensivă. Acum jucăm cu patru oameni pe faza defensivă şi nu este uşor să ajung de fiecare dată în faţa porţii adverse ca să pot să centrez. În plus, depinde şi de joc, de adversar“, a explicat Ivan Martic.

Markovic, out până la sfârşitul anului

Devis Mangia spune că jocul slab etalat de Meza Colli şi Nuno Rocha în meciul din Cupa României se justifică prin lipsa meciurilor şi a pregătirii de vară, cei doi venind după o pauză de câteva luni. De asemenea, Mangia a specificat că tânărul Jovan Markovic va fi operat la genunchi şi nu va mai evola până la finalul anului. „Aş fi vrut să nu-i folosesc pe Mateiu şi Elvir în Cupa României, dar am fost nevoit să schimb ceva în jocul nostru la pauză. Nu sunt supărat pe cei care au intrat la Măgurele. Nu este simplu când un jucător a evoluat puţin şi este solicitat apoi multe minute. Atitudinea a fost ok, dar sunt unii fotbalişti care din punct de vedere fizic nu sunt pregătiţi 100%, pentru că nu au făcut pregătirea de vară cu noi. Cesar Meza Colli va fi un jucător foarte important în acest sezon pentru noi. Dacă ne amintim, acum două luni nici Bărbuţ nu prindea echipa, dar în ultimele două meciuri în care a evoluat a avut două assist-uri. Aşa este în fotbal. La fel se va întâmpla şi cu Cesar, şi cu Nuno Rocha. Din păcate, eu cred că Markovic are nevoie de operaţie. Nu este ceva foarte grav, dar o lună şi jumătate cred că va fi out“ a spus Mangia.

„Satelitul” Ştiinţei întâlneşte echipa lui Mititelu

Astăzi, de la ora 14, pe arena „Extensiv”, satelitul Ştiinţei are meci cu echipa lui Adrian Mititelu, care joacă la Severin meciurile de pe teren propriu. Gazdele au emis un comunicat în privinţa desfăşurării acestei partide, anunţând că acces la meci vor avea abonaţii clubului, în baza abonamentului, în timp ce suporterilor echipei lui Mititelu le vor fi rezervate 300 de bilete, la preţul simbolic de 2 lei. Ştiinţa anunţă că nu va trimite jucători de la prima echipă, însuşi Devis Mangia fiind ironic când a fost întrebat dacă va lăsa formaţiei secunde anumiţi jucători: „Da, îl trimit pe Mitriţă, e bine?” Prima echipă a Universităţii şi fosta echipă a lui Adrian Mititelu, intrată între timp în faliment, s-au duelat de două ori în 2013, în Liga a II-a, fiecare dispută terminându-se la egalitate, scor 0-0.

Iată comunicatul clubului CS Universitatea Craiova 1948:  Vor putea participa la acest meci exclusiv abonații Universității Craiova care vor avea acces începând cu ora 12, după cum urmează: abonații de la peluzele nord și sud vor putea sta la peluza stadionului Extensiv, abonații de la tribunele I și II vor avea rezervată tribuna I, iar cei cu abonamente la oficială vor avea loc la tribuna 0. – Galeria domnului Adrian Mititelu va primi 300 de bilete (mai mult de 5% din totalul locurilor pe stadion) în sectorul destinat oaspeților de la tribuna II. Prețul acestora va fi de 2 lei bucata. Precizăm faptul că, până la această oră, nu am primit nicio solicitare oficială pentru bilete din partea clubului oaspete. – Partida va fi televizată și transmisă exclusiv pe canalele de YouTube și Facebook ale Universității Craiova, precum și pe site-ul oficial al Științei,  drepturile de televizare ne aparțin, avertizăm publicul spectator că accesul cu camere video sau aparate foto profesionale va fi interzis, cu excepția, desigur, a presei acreditate. – Jurnaliștii care doresc să fie prezenți la meci sunt rugați să se adreseze biroului de presă al Universității Craiova pentru eliberarea de acreditări. Acreditările vor fi distribuite în limita locurilor disponibile. Prioritate au jurnaliștii acreditați la meciurile Universitații Craiova din sezonul competițional 2018 – 2019.

– Clubul nostru nu va trata în mod diferit această partidă față de cele disputate în compania celorlalte adversare din seria noastră, adică nu va detașa alți jucători de la echipa mare. Rămânem fideli însuși principiului care a stat la baza înființării echipei secunde a clubului: cel de a pregăti juniori pentru a putea face pasul la echipa mare a Universității Craiova. – În toată comunicarea oficială dinaintea, din timpul și de după partidă vom folosi apelativul ”echipa oaspete” pentru formația domnului Adrian Mititelu. Nu putem proceda altfel, având în vedere că această echipă apărută în 2017 nu are legătură nici măcar cu FC U Craiova, echipă aflată în faliment la ora actuală. Bazându-se exclusiv pe deja celebra „continuitate prin patron”, echipa oaspete folosește abuziv la acest moment denumirea clubului nostru, stema clubului nostru și imnul oficial al clubului nostru. Toate aceste elemente de identitate au aparținut și vor aparține pentru totdeauna Universității Craiova, adică orașului și suporterilor Științei din toată lumea.

Vă mulțumim și vă așteptăm la meci, pe care îl privim ca pe o bună încălzire pentru mult mai importanta partidă pe care prima echipă a Științei o va susține în aceeași zi, la Iași.”