Elevii din Dolj au descoperit limbile romanice, prin lectură

0
170

La Liceul „Traian Vuia” din Craiova, s-a desfăşurat cea de-a IV-a ediţie a Concursului judeţean de lectură, traducere, dramatizare şi creaţie – „Fete de la Lecture”, destinat elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal din Dolj.

Proiectul este unul educativ şi vizează cele trei limbi romanice (franceza, italiana, spaniola) studiate în judeţ, propunându-şi să sporească interesul elevilor pentru studierea acestora, totul bazându-se pe lectură, care rămâne cea mai eficientă modalitate în procesul educativ.

Obiectivele specifice ale unei astfel de acţiuni sunt multiple, de ladezoltarea competenţei de lectură în cele trei limbi romanice, până la creşterea creativităţii elevilor. Parteneri în proiect sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni – Filiala Dolj, Universitatea din Craiova, Liceul Teologic Adventist din Craiova, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Craiova, Liceul „Voltaire” din Craiova, Biblioteca Franceză „Omnia” din Craiova – filială a Bibliotecii Naţionale a României. Concursul, desfăşurat la „Traian Vuia”, instituţia organizatoare, a reunit 400 de elevi din judeţ, care au participat la diverse secţiuni.

„Această competiţie a adunat, din nou, elevii captivaţi de limbile romanice, care au făcut din învăţarea acestora o pasiune, pe care o sărbătorim împreună de ani buni. Am citit bucurie pe chipul copiilor veniţi din judeţ. Ne-am bucurat şi noi, cei care am pus la punct activitatea, alături de ei”, a precizat prof.  Dana Militaru, organizator al acţiunii. La rândul său, prof.  Adriana Sălceanu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj, a menţionat: „Ne dorim ca acest concurs să devină tradiţie în judeţul nostru. Sărbătorim lectura ca mijloc de a deveni creativi, de a se descoperi pe sine aceşti copii, lectura în cele trei limbi romanice studiate în judeţul nostru”.